groen doet je goed tuincursus online

Groen doet je goed

Planten geven je een goed gevoel

Groen doet je goed omdat groene planten goed zijn voor de mens, niet omdat ik dat zeg maar het heeft altijd al in onze genen gezeten. We voelen ons prettig in het groen en zoeken er beschutting tegen de gevaren van buitenaf. Planten geven rust en hebben een positief effect tegen stress. Planten laten je sneller genezen en maken je zelfs creatiever dat is in diverse onderzoeken ook echt aangetoond. Kinderen kunnen zich ook beter ontwikkelen als ze kunnen spelen in de natuur en welvaart-ziektes komen vrijwel niet voor bij kinderen die altijd buiten spelen.

groen doet je goed tuincursus online

 

Groen doet je goed omdat planten zoveel leven brengen

Zonder planten kunnen we niet eens leven omdat planten op de wereld (en algen in de zee) de enige bron is die zuurstof produceert. Ook het steeds groter wordende probleem van CO² kan alleen door planten worden gebonden en verminderd. Planten zijn dus onmisbaar voor het leven op aarde.

Groene binnentuinen in steden (al zijn ze maar tijdelijk) zorgen ervoor dat de mensen meer naar buiten komen. De tuin is dan de verbindende factor waardoor buurtbewoners meer samen komen door samen groente te kweken, buurtfeesten of andere sociale bijeenkomsten. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb ik je overtuigd dat planten goed voor je zijn?

Helaas wordt de tuin steeds vaker vol gelegd met siertegels omdat dat zo makkelijk is in het onderhoud of is het omdat je niet weet wat je met een tuin en planten aan moet. Het contact met alles wat leeft is soms ver te zoeken en daarnaast is er ook zoveel keus dat het lastig is om wat te kiezen.

Ook de adviezen die worden gegeven zijn niet altijd even professioneel of objectief waardoor je snel op het verkeerde been wordt gezet. Zo wil een bouwmarkt zoveel mogelijk houten schuttingen verkopen en een steenleverancier adviseert alleen de mooiste stenen maar van planten hebben deze specialisten geen kaas gegeten en de combinatie van alle tuinelementen al helemaal niet.

Groen doet je goed maar hoe pak je dat aan

Geral Overbeek heeft daarom al zijn ervaring en kennis over tuinen samengevoegd tot een overzichtelijk stappenplan waarin alle onderdelen van de tuin worden belicht. Geheel objectief met als doel een prettige groene leefomgeving voor mens en dier. De levende tuin geeft zoveel extra plezier ook al is je tuin maar klein. Veel kleinere tuinen bij elkaar geven een meerwaarde die mens en dier zeker waarderen.

Van leeftuin tot watertuin of zelfs een onderhoudsarme tuin met veel planten. Door de juiste keuze te maken kan een sfeervolle groene tuin ook super makkelijk in het onderhoud zijn zodat je meer tijd over hebt om leuke dingen te doen (als tuinieren niet echt je hobby is).

Hoe zou jij het vinden als je in begrijpelijke taal een compleet overzicht krijgt waarmee je stap voor stap jouw keuzes kunt maken voor de tuin die echt bij je past? Het boek The Garden In You geeft je dat stappenplan en houvast om de tuin in jou te vinden.

groen doet je goed tuincursus online

Ik help je met plezier op weg naar een groene tuinbeleving, Geral Overbeek.

 

KADOTIP: wie ga jij blij maken met veel tuininspiratie?

1 gedachte over “Groen doet je goed”

  1. Pingback: WAT GROEN MET JE DOET. – De Business Community

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven