Wildplukken kan je zelfs in de winter nog doen.

Wist jij dat je in de winter ook kan wildplukken?

 

Al lijkt alles dor en kaal, er zijn ook in de winter planten die doorgroeien (mits het niet al te hard vriest).
Enkele soorten die je in januari al kan vinden zijn: veldkers, smalle weegbree, paardenbloem, madeliefjes en natuurlijk diverse wortelen onder de grond zoals van het wilgenroosje, cichorei en de wortel van de paardenbloem.

Wildplukken met respect voor de natuur

Regelmatig krijg ik de opmerking dat wildplukken slecht is voor de natuur. Dit idee ontstaat door berichten, dat mensen bijvoorbeeld paddenstoelen onnadenkend uit het bos wegroven zodat er niets meer over blijft. Daar willen wij zeker niet aan mee werken.

De workshop wildplukken is voor ons een manier om te laten zien hoe het juist wel kan in harmonie met de natuur. In de workshop wijzen we de cursisten er juist op dat we als wildplukkers ook een verantwoordelijkheid hebben om goed voor de natuur om ons heen te zorgen. Juist door kennis over wilde planten te delen leren meer mensen hoe kostbaar onze natuur is en ik denk dat we door onze workshops. meer mensen bewust kunnen maken dat we beter voor de natuur moeten zorgen. Uiteindelijk hebben we daar zelf profijt van.

    

 

Wil jij ook het wildplukken leren of deze bijzondere ervaring eens meemaken?
Samen met kok Jarka maken wij er een bijzondere ervaring van met een schat aan kennis maar ook een ruim pallet aan smaken die Jarka Adamcova samenstelt met 100% plantaardige producten.

Op 4 maart is de volgende mogelijkheid in Kamerik om mee te gaan op safari door het natuurlijke landschap, kijk voor meer info op: plukken in het wild

Andere data voor deze workshop:

Plukken in het wild -15 april Wassenaar

Plukken in het wild -22 april Egmond-binnen

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven