wildplukken

Gezonde voeding is vaak heel dichtbij.

Wildplukwandeling in het groene hart met gezonde gerechten

Het groene hart bestaat niet alleen uit eentonige weilanden maar er zijn ook natuurgebieden en wilde bermen waar nog een grote verscheidenheid aan planten groeit die meestal ook nog goed te eten zijn. Welke soorten dat laat ik je zien tijdens een wildplukwandeling.

Onkruid bestaat niet meer!Geral Overbeek is opgegroeid in het groene hart en laat met veel plezier zien wat er allemaal te beleven valt. Tijdens de wildplukwandeling vertelt hij over de kenmerken van de planten- en dierenwereld maar ook hoe je de planten kunt herkennen. Wat vaak als onkruiden wordt bestempeld blijkt met een ander inzicht ineens een voedzaam en lekker gewas. Denk aan paardenbloem, zevenblad, weegbree of brandnetel allemaal planten die vers geplukt gezonder zijn dan een zakje sla uit de supermarkt. Iedere plant heeft een eigen verhaal, zelfs de romeinen komen nog aan bod.

Jarka is voedingscoach en laat je zien hoe je een pittige pesto maakt of een voedzame brandnetelsoep. Ons eten is veel te zoet, te zout of te vet. Een salade is eenvoudig te maken en zit vol met voedingsstoffen die we elke dag nodig hebben. Als je een basissalade aanvult met wilde kruiden dan geef je de salade een extra upgrade en extra kleur. Door het toevoegen van de oorspronkelijke smaken (zoals het bitter van de paardenbloem) verbeter je de spijsvertering en kan je op een eenvoudige manier gerechten maken die je echt energie geven zonder allerlei onnodige toevoegingen, puur natuur.

Van natuurtuin tot voedselbos

In de meeste tuinen is een groot deel van de wilde planten te vinden die van oorsprong in de omgeving groeien. Ook in groenstroken, moestuinen en natuurgebieden is van alles te vinden.

Een voedselbos bestaat uit een systeem met eetbare heesters en bomen die jaar na jaar meer vruchten en andere eetbare planten kan opleveren. Daarnaast biedt het voedselbos ook veel voeding en leefruimte voor insecten, vogels en andere dieren. Heb je niet zo veel ruimte dan is een mini-voedselbos in je eigen tuin ook heel goed mogelijk, zelfs veel planten die we alleen als sierplant kennen zijn eetbaar.

Kom je plukken en proeven?

Na de wandeling van ongeveer 1.5 uur gaan we wat gerechten maken uit eigen tuin en kan je natuurlijk proeven. Denk aan pesto van zevenblad, een krachtige brandnetelsoep of thee van verse munt.

Omdat wij kennis van de natuur en gezonde voeding belangrijk vinden hebben Jarka en Geral hun kennis gebundeld, zou jij het leuk vinden om te leren wildplukken en ook nog eens lekkere gerechten te maken kom dan zaterdag 17 december naar Woerden.
Tijdelijk kan je voor slechts € 69,00 meedoen. Reserveer snel je plek want het aantal deelnemers is beperkt.

JA, IK DOE MEE 

Tot snel in het groene hart, Jarka Adamcova en Geral Overbeek    17 – 12 – 2022

bekijk onderstaand een korte video van het wildplukken >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven