Taxuskeverplaag in nieuwe tuinen neemt toe.

De taxuskeverplaag in de tuinen neemt steeds meer toe. Zo viel het aantal meldingen in het voorjaar nog mee door het koele weer.
Maar momenteel met het warme zomerweer hoor ik heel veel klachten van de kever invasie en de schade die dit beestje aanricht.

Om de taxuskever en zijn larve doeltreffend aan te pakken ben ik op zoek gegaan naar een methode die biologisch en effectief is.

“Wil je snel van de taxuskever af?”

 

 

Vragen over de bestrijding van de Taxuskever:

Regelmatig krijgen wij vragen over de Taxuskever en hoe je dit beestje kunt bestrijden. Hieronder een aantal vragen en antwoorden.

 1.  Hoe snel werkt de “nematode”?
  De nematode heeft wel wat tijd nodig om op volle sterkte te komen, afhankelijk van de omstandigheden is dat tussen de 3 á 4 weken.
  Je kunt zien dat het werkt als de nieuwe bladtoppen niet meer worden aangevreten.
 2.  Werkt dit middel echt zo goed?
  nematode van ecostyle is een uniek middel wat nergens mee te vergelijken is bovendien is het ook nog eens een biologisch product wat geen gevaar vormt voor mens, dier en milieu.
  De werking is al jarenlang getest op kwekerijen en die zijn vaak zo tevreden dat ze niet meer teruggaan naar de chemische middelen van vroeger. Zelf heb ik ook een aantal testen
  opgezet in diverse tuinen. 
  Zowel testen op de kevervraat als testen op de larve waren bijzonder goed.Een nog beter teken is dat tuinbezitters die al in het begin(2 jaar geleden) nematode hebben gebruikt steeds weer terug komen voor een nieuwe voorraad omdat zij het resultaat
  met eigen ogen hebben gezien.
 3. Werken aaltjes het hele jaar door?
  De aaltjes kunnen een half jaar lang overleven en zolang ze voldoende larven als eten kunnen bereiken. De nematode is wel gevoelig voor lage temperaturen en kan alleen van het voorjaar tot in het najaar worden ingezet.
 4. Waarom heb ik de taxuskever in huis?
  Vooral in het najaar zoekt de taxuskever een warmer plekje om te overwinteren maar ook kamerplanten zijn niet veilig vooral de larve nesteld zich graag in de rulle en voedzame potgrond van kamerplanten en richt daar veel schade aan. Zomers komen ze ook wel eens naar binnen om dan juist de koelte op te zoeken.
 5. Kan ik de nematode overal gebruiken?
  Ja je kan ze je overal gebruiken omdat de aaltjes specifiek de Taxuskever belaagd en geen gevaar vormt voor mens, dier en plant. Het kan gebruikt worden in de tuin, sierpotten, plantenbakken, binnentuinen, daktuinen, kamerplanten, enz enz.
  Staat jouw vraag er toch nog niet bij? Plaats dan je vraag of opmerking hieronder en ik geef je persoonlijk antwoord. Nematoden of andere duurzame producten kan je bestellen in de webshop: Klik Hier

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Ps: De Taxuskever (en larve) komen veel voor in nieuwbouwwijken, plantenbakken en nieuw aangelegde tuinen. Ze hebben bij voorkeur losse luchtige grond, zelfs kamerplanten zijn niet veilig..