Visie & Missie

logo tuincursus online

Waarom is een groene leefomgeving zo belangrijk, sta jij daar wel eens bij stil?

Mijn missie is om het belang van een groene tuin onder de aandacht te brengen omdat planten onmisbaar zijn. Planten geven ons zuurstof, beschutting, vangen stof op, geven dieren voedsel en beschutting en verkoelen in de zomer, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als mens voelen we ons prettiger tussen het groen, niet omdat ik dat zeg of om plantenkwekers te promoten maar omdat het altijd al in onze genen gezeten heeft en zal blijven.

Een tuin zonder planten is geen tuin maar een levenloos plein…

Je wilt natuurlijk weten hoe je een sfeervolle tuin aanlegt en onderhoud zodat je met weinig werk veel kunt genieten van het buitenleven. Geen nood, al mijn ervaring in tuinen deel ik graag, al je tuinvragen beantwoord ik met plezier en mijn passie voor tuinen geef ik graag door op welke manier dan ook.

De appel staat symbool voor deze website en voor vruchtbaarheid op vele vlakken.

In de middeleeuwen was de tuin in hoofdzaak bedoeld voor productie van groente en fruit. Zo ontdekten de monniken hoe je een appel door een bepaalde manier van snoeien meer en beter fruit kon laten geven. Toen is al de basis ontstaan van de snoeitechnieken die we nu nog steeds toepassen in onze tuinen.

De appel staat ook symbool voor alle facetten in de tuin en hoe je tot een ideale tuin komt. Dat begint al met een uitgekiend tuinontwerp, nauwkeurige uitvoering van de aanleg en regelmatig tuinonderhoud met een vruchtbaar resultaat.

Om je tuinwensen te ontdekken heb ik de Tuinwijzer online tool ontwikkeld zodat je kunt zien welke stappen nodig zijn om jouw droomtuin te creëren en je tuin in balans te krijgen.

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven