oogsten of wildplukken in het voedselbos tuincursus online

Wildplukwandeling in het groene hart

Wat je gaat ontdekken bij een wildplukwandeling in het groene hart

Tijdens de wildplukwandeling laat tuinspecialist Geral Overbeek zien hoe je wilde kruiden kunt herkennen en hoe je ze kunt gebruiken in supergezonde gerechten. Al wandelend door de grote natuurtuin en het landschap vertelt Geral over de bijzondere planten en hun eigenschappen maar ook welke belangrijke taak ze in het natuurlijke ecosysteem vervullen.

Na de wandeling is er de mogelijkheid om verschillende wilde kruiden te proeven die we zelf geplukt hebben.

eten uit eigen tuin tuincursus online

 

Eten uit eigen tuin,waarom niet?

Om te eten uit eigen tuin heb je niet bijzonder veel ruimte nodig maar is het belangrijk om de juiste plant op de juiste plaats toe te passen. Neem in plaats van een sierboom een appel of een peer dan heb je eerst de prachtige bloesem en als toegift de heerlijke vruchten. Een verhoogde bak in de zon is ideaal voor kruiden zoals thym, lavendel, oregano of rozemarijn. Na de wildplukwandeling  ga je ook anders aankijken tegen de onkruiden in je tuin die blijken soms een superfood te zijn.

Gezond eten uit je eigen tuin is supergemakkelijk en supergezond wie wil dat nou niet..

Wildplukken bij de tuin van Brassica met tuincursus online

Onkruid bestaat niet meer!

Geral Overbeek is opgegroeid in het groene hart en laat met veel plezier zien wat er allemaal te beleven valt. Tijdens de wildplukwandeling vertelt hij over de kenmerken van de planten- en dierenwereld maar ook hoe je de planten kunt herkennen. Wat vaak als onkruiden wordt bestempeld blijkt met een ander inzicht ineens een voedzaam en lekker gewas. Denk aan paardenbloem, zevenblad, weegbree of brandnetel allemaal planten die vers geplukt gezonder zijn dan een zakje sla uit de supermarkt. Iedere plant heeft een eigen verhaal, zelfs de romeinen komen nog aan bod.

Van natuurtuin tot voedselbos

In de natuurtuin van Buitenplaats De Blauwe Meije groeit een groot deel van de wilde planten die ook van oorsprong in de omgeving te vinden waren. Dit voorjaar is er een eetbare haag geplant met een selectie van vruchtplanten die ook voor vogels een waardevolle aanvulling is. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen om van de natuurtuin een voedselbos te maken met nog meer eetbare planten. Een voedselbos bestaat uit een systeem met eetbare heesters en bomen die jaar na jaar meer vruchten en andere eetbare planten kan opleveren. Daarnaast biedt het voedselbos ook veel voeding en leefruimte voor insecten, vogels en andere dieren.

Youtube video van een klein deel van een eetbare tuin: https://youtu.be/tz3zBijZMBI

Kom je proeven?

Na de wandeling van ongeveer 1.5 uur is er nog gelegenheid om streekproducten uit eigen tuin te proeven. Denk aan pesto van zevenblad, een krachtige brandnetelsoep of thee van verse munt. Maar je kunt bij Buitenplaats De Blauwe Meije ook een stevige lunch of koffie met zelfgebakken appelgebak bestellen.

salade met paardenbloemblad en brandnetel risotto met tuincursus online

 

Maak kans op een Gratis Tuincoaching!

Als je reserveert voor het de Wildplukwandeling maak je kans op een Gratis online Tuincoaching met tuinspecialist Geral Overbeek waarbij hij advies geeft over de inrichting van de tuin, eetbare beplanting die je tuin tot leven brengt of tips over slim tuinonderhoud.

Reserveer snel een plaats voor de eerst volgende wandeling want vol=vol via de volgende link: Wildplukken

 

Tot snel in het groene hart, Geral Overbeek

1 gedachte over “Wildplukwandeling in het groene hart”

  1. Zaterdag 2 juli is er weer een Tuinspreekuur bij De Blauwe Meije.
    Ook kan je weer mee met tuinspecialist Geral op Wildplukwandeling waarbij hij alles vertelt over de geheimen van wilde planten.
    Kom je ook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven