Tuinontwerp van een doorsnee achtertuin in Woerden door Geral Overbeek.

Tuinontwerpen Kan JIJ Ook…

Tuinontwerpen is een vak apart

Wil jij een mooie tuin? Begin dan met een goed doordacht Tuinontwerp. Je kan natuurlijk een Tuinarchitect inschakelen maar dat kan best duur zijn (wel heel goed).

“Het kan ook anders……..lees snel verder dan vertel ik je hoe.”

Tuinontwerp vrijstaande woning in bosrijke omgeving
Tuinontwerp met strakke lijnen bij vrijstaande woning in Bilthoven.

Het ontwerpen van tuinen is steeds weer een uitdaging en een zoektocht naar een sfeer die past bij de plek en zijn gebruikers.

Als ervaren tuinontwerper ben ik al ruim 33 jaar met de vormgeving van tuinen bezig en is het steeds weer fantastisch als de tuinsfeer aansluit bij de gebruikers van de buitenruimte.

“Mijn Tuingeheimen vertel ik alleen aan jou”

Stap voor stap je eigen tuin ont werpengeeft zoveel voldoening, ook is het dan echt jouw tuin.

“Maar Geral hoe pak je dat aan?”

Laat je door mij coachen, toch luxe je eigen tuincoach..

Al mijn ervaring en technieken over Tuinontwerpen heb ik voor je gebundeld in Mijn Tuingeheim. Skils, inzichten en technieken over Tuinontwerpen wil ik met jou delen omdat iedereen moet kunnen genieten van een sfeervolle tuin.

Mijn Tuingeheim is een ebook waarin ik laat zien wat je tegenkomt bij het ontwerpen van jouw tuin. Van de inventarisatie tot aan de keuze van materialen. Het complete systeem wat ik al jaren toepas bij de ontwerp-opdrachten die ik  uitvoer.

Tevreden tuinliefhebbers zijn het gevolg waarbij ze jarenlang van hun sfeervolle tuin genieten omdat het tuinontwerp goed doordacht is.

“Dat wil jij toch ook?”

Kijk op de speciale pagina om te zien wat er allemaal in het Mijn Tuingeheim-pakket zit door volgende link te klikken.

Mijn Tuingeheim

Als je stap voor stap Mijn Tuingeheim onthult kan ook jij je eigen tuin ontwerpen, daarbij geef ik veel ideeën en tips. Kom je er niet uit dan kan je altijd nog de hulp van een professioneel tuinontwerper inschakelen, 1 uur Tuincoaching zit zelfs bij het pakket inbegrepen.

Komt er een nieuwe versie of aanvulling uit dan ontvang je die uiteraard ook, levenslang recht op updates dus…..

10 Tuinontwerp tips voor een goed begin

De eerste ontwerptips geef ik je alvast, ik zeg altijd:

“De eerste stap naar een nieuwe tuin begint met een goed doordacht tuinontwerp.”

1. Neem de tijd om goed te overdenken wat je echt wilt en maak afzonderlijk van elkaar een lijst (bij een gezin met meerdere bewoners) die je naast elkaar legt als iedereen zijn wensenlijst klaar heeft.

2. Ga kijken in andere tuinen, voel de sfeer en praat met de tuineigenaar wat zijn beweegredenen waren om deze tuin te maken. De tuinen van Appeltern geeft een veelheid aan tuinen en sferen.

3. Kies aan de hand van je lijst met het “programma van eisen” en je idee van de tuinbezoeken een sfeer die bij jullie past.

TIP: Wat al veel tuinbezitters heeft geholpen is het boek “The Garden In You” wat je een overzichtelijk stappenplan biedt.

4. Neem vervolgens een vorm die past in de sfeer en bij jullie huis. Kies ook hier heel bewust want dit is de basis van je tuin.

5. Creëer hoekjes en verschillende zitjes in je tuin, dat zorgt voor spanning en verrassingen. Een tuin die in een keer te overzien is gaat snel vervelen.

6. Hou de zon in de gaten, kijk waar de zon op komt en onder gaat en stem daar je zit-plekken op af. In een schaduwplan zie je waar veel of weinig schaduw is.

7. Hoeveel privacy wil je hebben, bekijk goed waar je inkijk hebt van en naar de buren. Neem dat gegeven in je ontwerp mee en plaats eventueel een afscherming met groen.

8. Planten op de juiste plaats, een veel gemaakte fout is dat men kijkt naar de kleur en hoogte maar vergeet of de plant het beste groeit in de volle zon of juist op een vochtig plekje. Staat de plant op de juiste plek en op de juiste grondsoort dan heb je veel meer bloei en plezier van je planten.

9. Volg een cursus over tuinontwerpen of beplantingsplannen (mag bij mij natuurlijk) om je kennis uit te breiden en het is ook leuk om je ervaring te delen met andere tuinliefhebbers. Alle info over Tuincursussen KLIK HIER

TIP: Op de faceboek groep (MIJN TUINGEHEIM LEDENGROEP) kan je alle tuinvragen en tuinervaringen kwijt maar kan je ook zien hoe andere tuinliefhebbers het doen. 

10. Kies voor duurzaam en eenvoud, duurzame producten gaan langer mee dus ook jouw tuinplezier. Eenvoud en rust maken je tuin een betere plek om te relaxen. Leg dus de nadruk op de ruimte en de vormgeving in plaats van je tuin te vullen met allemaal spulletjes…

Gratis tuinontwerpen

Op de computer je tuin in schaal uittekenen (zelfs in 3D) kan heel goed met het programma Sketchup van google en het mooie is dat dit programma gratis is met uitleg en trainingsvideo’s.

Bekijk de volgende website om een indruk te krijgen: Sketchup 3D Landscape

Een Nederlandse versie heet “Teken je Tuin” waarmee ook veel mogelijkheden zijn die steeds verder worden ontwikkelt. Bekijk de info op de website Gardesign

“Ik help je graag op weg naar meer tuinplezier”

Tot slot:

  • Heb je nog tuinvragen stel ze gerust onderaan de pagina.
  • Wil je het eboek 101 Tuintips ontvangen? 101 Tuintips geheel gratis ontvangen reserveer hier 
  • Ook jouw mening vind ik belangrijkdus laat een bericht achter op facebook, twitter of hier onderaan wat je van dit artikel vind.

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven