Tuinontwerp met een centraal terras in Woerden uit de serie van Mijn Tuingeheim

Tuinmetamorfose van een Achtertuin

Tuinmetamorfose van een achtertuin in Woerden

Door deze Tuinmetamorfose beleven de tuinbezitters meer plezier aan deze tuin door de rustgevende indeling en het beheersbare tuinonderhoud. In de winter van 2008 is het tuinontwerp gerealiseerd voor deze tuin in Woerden en aangelegd in het voorjaar van 2008.

De Tuinmetamorfose van deze achtertuin had een groot effect

Deze omsloten achtertuin in een nieuwbouwwijk van Woerden had een verzakt terras van geglazuurde tegels tegen het huis en in het midden een verwaarloosd gazon wat meer onkruid dan gras bevatte. Verder was de tuin weinig uitdagend met wat uit zijn krachten gegroeide heesters aan de zijkant van de tuin. De tuinbezitters wilde een makkelijke leeftuin met zeker ook voldoende groen, kleur en beschutte hoekjes.

Spelen met de ruimte geeft de tuin een nieuwe dimensie

Door een hardstenen terras midden in de tuin te situeren ontstaan er al drie ruimtes. Een ruimte bij het huis voor het terras, een ruimte op het terras en als laatste de ruimte na het terras tegen de berging. Door het terras ook nog iets hoger aan te leggen moet je ook nog een trede op of af om in de volgende ruimte te komen. Een terras van het huis af geeft al direct een andere beleving omdat je echt IN de tuin zit en er eerst een kleine wandeling door de tuin moet worden gemaakt voordat je op het terras bent.

Het groene geraamte geeft de ruimte vorm

Door een kleine taxushaag en gaaselementen begroeid met groenblijvende Hedera word de ruimtewerking nog versterkt. Deze elementen van het groene geraamte geven de tuin beschutting
en vorm. Voor de overige beplanting is gekozen voor een mix van lang-bloeiende planten en groenblijvende soorten zodat de tuin er het gehele jaar aantrekkelijk uitziet. Het uitgekiende tuinontwerp en een uitgebalanceerd beplantingsplan zijn de basis van deze sfeervolle achtertuin waar de tuinliefhebber van elke zonnestraal zal genieten.

  • Zijn er toch nog (tuin) vragen laat het gerust weten en ik help je graag verder je kunt je vragen hieronder invullen.
  • Wil je op de hoogte blijven van alle Online tuintips schrijf je dan in en je ontvangt direct 101 tuintips geheel gratis.

 

Veel tuinplezier, Geral Overbeek.

2 gedachten over “Tuinmetamorfose van een Achtertuin”

    1. Beste Michiel,
      Bedankt voor je reactie. Naast het feit dat je een mooi project maakt vindt ik het leukste dat de tuinbezitters er zoveel plezier aan beleven als de tuin zo is verbeterd.

      Met groene groet, Geral Overbeek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven