Tuinontwerp voor jarenlang tuinplezier

Tuinontwerp voor jarenlang tuinplezier

Een goed uitgedacht tuinontwerp is de basis voor jarenlang tuinplezier, een duurzame droomtuin begint dus met een evenwichtig tuinplan.
Geral Overbeek heeft jarenlang ervaring in tuinontwerp, tuinbeheer en materiaalgebruik samengebracht op deze website zodat ook jij optimaal van je tuin kunt genieten.

10 Tuinontwerp-Tips

1. Neem de tijd om goed te overdenken wat je echt wilt en maak afzonderlijk van elkaar een lijst (bij een gezin met meerdere bewoners) die je naast elkaar legt
als iedereen zijn wensenlijst klaar heeft.

2. Ga kijken in andere tuinen, voel de sfeer en praat met de tuineigenaar wat zijn beweegredenen waren om deze tuin te maken.
De tuinen van Appeltern geeft een veelheid aan tuinen en sferen.

3. Kies aan de hand van je lijst met het “programma van eisen” en je idee van de tuinbezoeken een sfeer die bij jullie past.

4. Neem vervolgens een vorm die past in de sfeer en bij jullie huis.
Kies ook hier heel bewust want dit is de basis van je tuin.

5. Creëer hoekjes en verschillende zitjes in je tuin, dat zorgt voor spanning en verrassingen. Een tuin die in een keer te overzien is gaat snel vervelen.

6. Hou de zon in de gaten, kijk waar de zon op komt en onder gaat en stem daar je zit-plekken op af. In een schaduwplan zie je waar veel of weinig schaduw is.

7. Hoeveel privacy wil je hebben, bekijk goed waar je inkijk hebt van en naar de buren. Neem dat gegeven in je tuinontwerp mee en plaats eventueel een afscherming met groen.

8. Planten op de juiste plaats, een veel gemaakte fout is dat men kijkt naar de kleur en hoogte maar vergeet of de plant het beste groeit in de volle zon of juist op een vochtig plekje. Staat de plant op de juiste plek en op de juiste grondsoort dan heb je veel meer bloei en plezier van je planten.

9. Volg een cursus of workshop over tuinontwerpen of beplantingsplannen om je kennis uit te breiden en het is ook leuk om je ervaring te delen met andere tuinliefhebbers. Alle info over Tuincursussen KLIK HIER

Op de faceboek groep (MIJN TUINGEHEIM LEDENGROEP) kan je al je vragen en tuinervaringen uitwisselen met andere tuinliefhebbers en ook andere professionals in het groen.

10. Kies voor duurzaam en eenvoud, duurzame producten gaan langer mee dus ook jouw tuinplezier. Klik hier voor unieke tuinproducten.
Eenvoud en rust maken je tuin een betere plek om te relaxen. Leg dus de nadruk op de ruimte en de vormgeving in plaats van je tuin te vullen met allemaal spulletjes…

Mijn nieuwste boek The Garden In You (Nederlands geschreven) is gebaseerd op bovenstaande onderdelen en geeft je een overzichtelijk stappenplan met voorbeelden en opdrachten om te ontdekken welke tuinstyle echt bij jou past. Meer weten over The Garden In You?

https://tuincursus-online.nl/thegardeninyou/book the garden in you

De eerste stap naar een nieuwe tuin begint met een goed plan

Een tuin is een unieke buitenruimte die past bij de omgeving en zijn gebruikers. In de tuin zijn is een bijzonder gevoel, even vrij van alle beslommeringen en genieten van de zon en het buitenleven. Bij de ontwikkeling van een tuinplan of tuinontwerp kom je stap voor stap verder en ga je ontdekken wat jouw ultieme tuingevoel is. Voor de ene persoon is dat veel groen of bloemen voor de ander spreekt de spiegeling van water of een strak design tot de verbeelding.

Hoe jouw droomtuin er ook uit moet gaan zien een goed plan maakt veel duidelijk wat betreft de ruimtewerking of de verhouding tot de elementen. Geral neemt je graag aan de hand om op ontdekkingstocht te gaan en jouw tuinontwerp uit te kristalliseren tot een ideale buitenruimte.

tuinontwerp geral overbeek tuincursus online             Tuinontwerp Woerden Overbeek Gardendesign

NOTE:

Als onafhankelijk adviesbureau hebben wij er geen  belang bij dat de tuin ook aangelegd wordt.
Je betaalt dus alleen voor de afgenomen diensten en jij kunt per onderdeel opdracht geven voor advisering.

Om te komen tot een passend tuinontwerp zijn er diverse mogelijkheden.

1. Schetsservice via email of bij jou thuis, aan de hand van jouw wensen maken wij een ruwe tuinschets zodat je een idee hebt hoe de tuin het beste ingericht kan worden. (op uurbasis)

2. Na een inventarisatie van jouw wensen en het inmeten van de tuin gaan we in een aantal stappen naar een perfect tuinontwerp. Afhankelijk van de opdracht spreken we van te voren af wat het ontwerp zal gaan kosten. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend. (excl. kilometervergoeding boven 30 km).

3. Cursus tuinontwerpen op aanvraag. Aan de hand van een stappenplan laten wij zien wat voor zaken belangrijk zijn om over na te denken. Tijdens de cursus ontwerp je stap voor stap je eigen tuin, ook een vervolgcursus voor het beplantingsplan kunnen wij je zeker aanbevelen (zie ook de pagina overzicht tuincursussen)

4. Workshop op maat, daarbij kom ik naar je toe (1 dagdeel) en gaan we aan de hand van een inventarisatie in de tuin direct aan de slag om een tuinontwerp te maken
(zie ook de pagina overzicht workshops )

5. Online mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding bij het ontwerpen van je tuin (zie de optie’s hieronder)

6. Zou je echt een perfect tuinontwerp willen ontwikkelen met een professionele begeleiding dan is een Masterclass of Professionele tuincoaching een unieke mogelijkheid, ook als jij voor andere tuinliefhebbers tuinontwerpen wilt gaan maken. Bij de jaartraining leer je echt alle ins en outs van het tuinontwerpen, neem contact op voor de mogelijkheden omdat dit maatwerk is.

Masterclass Tuinontwerpen

  • 4 Masterclasses tuinontwerp waarbij we het totale stappenplan doorlopen
  • Feedback op voortgang vormgeving en tuinontwerp
  • Tuindesign Webinars
  • Mijn Tuingeheim Facebookgroep

Professionele Tuincoaching 

  • 9 Masterclasses tuinontwerp waarbij we alle facetten van jouw tuinontwerp behandelen
  • Persoonlijke Feedback op de voortgang van vormgeving en tuinontwerp
  • 3 Mastery Tuincoachingsessies in je eigen tuin
  • Professionele Mijn Tuingeheim webinars

Masterclas Tuinontwerp is een praktische training met video, artikelen en voorbeelden waarmee je stap voor stap je eigen droomtuin kunt ontwikkelen.

Professionle Tuincoaching is de top van de tuincursussen en neemt je veel werk uit handen door de persoonlijke begeleiding en tuincoaching.

Opgeven voor een van de masterclasses Tuinontwerpen? Neem dan contact op met Geral Overbeek

Meer weten over de mogelijkheden? vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

CONNECT OOK VIA FACEBOOK

TUINCURSUS CONTACTLINKS

Winkelwagen
Scroll naar boven