fietsen in het groen uit de serie van Mijn Tuingeheim

TUINACTIE-Verdien je Eigen Tuincoach.

Tuinactie Verdien je Eigen Tuincoach

Tuinonderhoud is leuk! (of toch niet?) 

We hebben een leuke TUINACTIE bedacht:

Het tuinonderhoud komt steeds weer terug, net zoals het onderhoud van je auto of het huis. Goed tuinonderhoud bepaalt of je tuin lang meegaat en waarmee je de tuinsfeer bereikt die je prettig vind. Tuinieren moeten leuk zijn en daar wil ik je graag mee helpen.

Wil jij ook je eigen Tuincoach verdienen? Lees dan snel verder.

]
Met groen aan tafel…

Maar vindt jij tuinonderhoud leuk?

“Zo ja, dan mag ik je feliciteren want dan is je tuin zoals deze wezen moet en past de tuin bij jou en je gezin”.

Is het tuinonderhoud echter een lijdensweg of een on-uitzichtbare strijd die je nooit lijkt te winnen, dan is je tuin en het tuinonderhoud niet leuk meer.

Doe dan mee aan deze TUINACTIE 

Ik wil graag van je weten:

Of je tuin goed te onderhouden is waardoor het leuk blijft.

     Of dat het tuinonderhoud boven je hoofd groeit en de lol er al lang af is.

 

Wat moet je doen om mee te doen aan deze TUINACTIE? 

Schrijf je in voor deze actie en Stuur jouw tuinverhaal  in. Vertel me waarom je tuin wel- of juist niet onderhoudsvriendelijk is en als je wint kom ik naar je toe. Dit doe ik omdat ik het fantastisch vindt om in jouw tuin te komen kijken en je op weg te helpen met praktisch advies waar je normaal meer dan €200,- voor betaald.

fietsen in het groen uit de serie van Mijn Tuingeheim
Fietsen in het groen.

Wat zijn de regels?

 

  De tuin moet voor ca. 30%  van het oppervlak uit beplanting bestaan.

 

  Geheel bestrate tuinen zijn geen tuinen en kunnen niet meedoen.

 

  Vertel me waarom je tuin onderhoudsarm is (met voorbeeld).

 

  Vertel me waarom jouw tuin niet onderhoudsarm is.

 

  Het moet gaan om je eigen tuin (een tuin per persoon).

 

  Je tuin mag ook worden onderhouden door een hovenier.

 

  Het maakt niet uit of je tuin groot of klein is.

 

  Stuur je reactie voor 1 oktober  2017 in.

 

 

**WAT KAN JE WINNEN**

 

Ik vind het fantastisch als er veel reacties binnenkomen en ik wil je graag voor je moeite belonen.

 

     De tuinbezitter met de meest onderhoudsvriendelijke tuin wint een workshop naar keuze, in zijn eigen tuin door de Professionele Tuincoach (Geral Overbeek).

 

      De tuinbezitter met de minst onderhoudsvriendelijke tuin wint een workshop naar keuze, in zijn eigen tuin door de Professionele Tuincoach (Geral Overbeek).

 

De tuinworkshop kan gaan over:

 

* Tuinaanleg,

* Tuinonderhoud,

* Tuinontwerp,

* Beplantingsplan of

* Snoeien

 

(ik reserveer 2 uur speciaal voor jou)

 

Tuin met strakke vormen uit de serie van Mijn Tuingeheim
Tuin met strakke vormen.

Alle reactie’s plaatsen wij op de website en iedere inzending word beloond met 101 tuintips om je zo ie zo op weg te helpen.

 

Ik ga ook proberen om op iedere inzending een commentaar te geven.

 

JA IK DOE MEE, schrijf je in en plaats jouw “Tuinverhaal”.

 

     Stuur dit bericht ook gerust door als je nog andere tuinbezitters weet die wel of juist geen onderhoudsvriendelijke tuin hebben.

 

 

Succes en veel (meer) tuinplezier, Geral Overbeek.

7 gedachten over “TUINACTIE-Verdien je Eigen Tuincoach.”

 1. ‘Het tuinonderhoud groeit me geregeld boven m’n hoofd, de lol is er dan af’.
  Wat een enorm genot is het als de tuin er weer heerlijk onkruidvrij en zwart geschoffeld bij ligt. Wat is het heerlijk om mee te maken als er ieder seizoen weer mooie planten staan te bloeien en te groeien. En wat een kadootje is het als de vlinders en de bijen in het zonnetje rondvliegen en rondzoemen rondom die mooie bloeiers. Dat is waar ik het allemaal voor doe!
  Steeds heb ik weer goede voornemens: dagelijks gewoon éven een uurtje onkruid wieden, éven schoffelen tussen de vaste planten, éven slakken verwijderen. Dat zijn toch eenvoudige handelingen, die je voor je lol doet en je weer energie géven.
  Waarom lukt het dan toch steeds weer niet? Wat maakt dat ik me na mijn 9-urige werkdag toch liever op de bank stort voor een avondje saaie televisie, dat ik me op mijn ene vrije dag in de week toch laat verleiden tot een uitslaapochtend, waardoor de rest van de dag opgaat aan boodschappen doen, huishoudelijke klusjes en een lekker maal koken voor man en kids. Wat ook meespeelt: waarom zitten er na 6 jaar nog zoveel gaten in de border, waarom kies ik een langzaam groeiende variant voor de kleur, waarom bevriest er zoveel na een flinke winter?
  En dan ineens zie ik het onheil: de planten raken verstrikt in en verstopt onder het onkruid – zevenblad en winde zijn het allerergst – en worden opgevreten door de slakken, het gras groeit het gazon in. Weer te laat!
  Er zit niets anders op dan al mijn moed bij elkaar te verzamelen (daar moet ik wel een paar nachtjes over slapen hoor), me flink kwaad te maken en met heel veel geduld, zeer gestructureerd en met soms met al mijn kracht en lenigheid het onkruid te lijf te gaan en de planten te redden. Het is een zogenaamd negatief tuin-plan. Weg is alle lol in het tuinieren…. En dat 2 tot 3x per jaar. Dat is echt zonde!
  Tijd voor een tuin-coach!!!

  1. Beste j. de Wit,

   Bedankt voor je reactie, jammer dat het tuinonderhoud soms wat
   tegenzit. Gelukkig zijn er ook goede tuinmomenten.

   Weet je nog een tuinbezitter die ook zo tegen het tuinonderhoud
   op ziet (of juist niet) geef het dan door dan kan ik ook zijn of haar
   verhaal lezen.

   Met groene groet, Geral Overbeek.

 2. Onze tuin is qua beplanting en verharding opgebouwd met planten en resterende tegels en stenen uit onze vorige tuin, zo’n 8 jaar geleden.
  Hoewel de tuin voor ons gevoel eerst heel aardig was, een soort van cattagetuin, zijn bepaalde struiken te hard gegroeid en is het evenwicht verstoord. Dus een vakkundige snoeibeurt en verplaatsen van bepaalde struiken naar een betere plek, waar ???, is nu aan de orde.
  Dus een tuincoach graag! Amreh

  1. Beste Amreh,
   Bedankt voor je reactie en weet je nog een tuinliefhebber die wel een
   tuincoach kan gebruiken geef dit bericht dan gerust door.

   Met groene groet, Geral Overbeek

 3. Monique van der Heijden

  In januari 2007 zijn we in ons huis komen wonen. Een huis uit 1973 aan de dijk met uitzicht op de Maas. De achtertuin is ooit onder archtectuur aangelegd (denken wij), maar nooit goed onderhouden. Toen wij er kwamen wonen hebben wij 14 grote bomen en struiken laten verwijderen omdat het een grote wildernis was geworden en we geen uitzicht meer hadden. Nu staat het nog vol (80 tot 90% is begroeid). Om de tuin een beetje eigen te maken heb ik hier en daar wat planten verplaatst. Op bepaalde plekken groeit vrijwel niets (door bomen of grote struiken die er staan). Ik probeer steeds weer wat nieuws, maar krijg het niet voor elkaar om mooie bloeiende perken te krijgen. Daarbij komt, omdat er zoveel beplanting in staat, ik zeker 2 tot 3 dagen nodig heb om de tuin te onderhouden (snoeien, onkruid verwijderen en vegen). Een grote naaldboom (wel een prachtige), coniferen, twee grote magnolia-struiken, vier grote rododenderons, een loofboom, nog een soort denneboom en een prunus. De rest van de tuin zijn planten, buxushagen, onkruid en mos. Tussen dit alles door liggen ronde en rechte paadjes. Ik houd ontzettend van tuinieren, maar ik wil ook eens lekker kunnen zitten. Na bijna 6 jaar ben ik het behoorlijk beu aan het worden en wil graag een meer onderhoudsvriendelijke tuin. Ook strakker. Meer gras en overzichtelijke borders/ perken. Een tuincoach zou dus enorm welkom zijn!

  1. Beste Monique,

   Bedankt voor je spontane reactie, ik hou je op de hoogte.

   Weet je nog andere tuinbezitters geef het gerust door.

   Met groene groet, Geral Overbeek.

 4. Van een ‘flinke’ tuin overstappen naar een veel kleinere (zie mijn Punt) zou natuurlijk eenvoudiger moeten zijn, zij het niet dat alles in mijn huidige tuin de pan uit groeit, het zal de kleigrond wel zijn, maar de Japanse anemonen bijvoorbeeld zijn niet meer te houden, laat staan uit te roeien, een beetje professionele coachen zou daarom niet weg zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven