https://tuincursus-online.nl/gehandicapt meisje stichting fosdis

The Garden In You Doet Meer

Waarom Geral Overbeek de stichting Fosdis helpt.

 

 

https://tuincursus-online.nl/logo fosdis foundation

 

Het boek The Garden In You doet meer maar laat je vooral nadenken welke tuin echt bij je past maar ook het vergroenen van de directe leefomgeving is een belangrijk onderwerp wat in het boek naar voren komt.

Daarnaast is duurzaamheid een keuze als je een nieuwe tuin gaat aanleggen, denk daarbij aan regenwateropvang, isolatie, groene daken, schone lucht en verantwoorde tuinproducten. Met het geven van adviezen over tuinen hoop ik zoveel mogelijk mensen er van te overtuigen dat ze beter kunnen kiezen voor een groene tuin en leefomgeving. Groen is niet alleen goed voor jezelf (in je eigen tuin) maar ook voor het leefmilieu om je heen.

Dat groen goed voor ons is komt in steeds meer onderzoeken naar voren. Dit bewustzijn van een gezonde groene leefomgeving zouden we door moeten geven aan jonge mensen (of voor de volgende generaties) zodat zij als vanzelf kiezen en respect hebben voor groen en natuur. Daarom steunen wij de Stichting Fosdis Nederland om een aantal kinderen te helpen zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen.

Stichting Fosdis Nederland is een doelgerichte organisatie die direct hulp biedt aan gehandicapte kansarme jongeren in Indonesië. Omdat ik de mensen ken achter de organisatie weet ik dat de steun op de juiste plek terecht komt zodat deze jonge mensen weer een plek in de maatschappij kunnen hebben.

 

FOSDIS, de groei en bloei.

Tijdens zijn reizen door Indonesië kwam Woerdenaar Ton van der Weij in contact met Nederlandse mensen die werkten met jonge gehandicapte mensen. Gehandicapt geraakt door een ongeluk, amputatie of slechte medische begeleiding. Vaak worden deze, meestal kinderen nog, na enkele maanden revalidatie terug naar huis, hun kampong gestuurd. Dan gebeurd er niets meer.

Ze hebben hun handicap niet kunnen verwerken en worden thuis weggestopt uit schaamte. Ze zijn ineens van iets en iemand tot niets en niemand. Een vrij hoog percentage van deze jongeren pleegt zelfdoding.

Na meerdere gesprekken met sociaal werkenden heeft Ton besloten om hier iets aan te doen. In 2005 is de stichting Fosdis Nederland opgericht om deze jonge mensen na de revalidatie op te vangen en met een psycho-sociale methode, onbekend in Indonesië, te begeleiden.

Zij zijn minimaal zes maanden intern bij de stichting en krijgen verschillende intensieve trainingen. Zelfacceptatie, zelfkennis, motivatie, assertiviteit en jobtraining. Het leren lachen om je eigen handicap is een uitstekend middel gebleken om jezelf te leren accepteren. Het gaat er niet om wat je niet meer kan, maar wat kan je nog wel, dat is veel belangrijker.

 

https://tuincursus-online.nl/gehandicapt meisje stichting fosdis
Gehandicapt meisje leert kleding maken

 

Het motto in de stichting is: Wat je echt wil, kan je ook.

Het permanent samen zijn met andere gehandicapte jongens en meisjes werkt ook zeer positief. Het samenwerken en oplossingen vinden om hun “kunnen” zoveel mogelijk uit te buiten is voor hen uiterst leerzaam. Ze zijn niet meer alleen op deze wereld, ze zijn niet meer zielig, ze hebben vrienden gevonden die met hetzelfde worstelen. Ze zijn weer iemand die waarde heeft voor familie en maatschappij.

Er wordt veel gelachen, ook om elkaars handicap, en dat werkt zeer waardevol. Ze raken hun frustraties kwijt en gaan veel bewuster om met hetgeen ze kunnen. Krijgen een andere en gezondere kijk op hun leven en toekomst.

In 2009 is de stichting in Indonesië operationeel geworden. Sinds de start heeft de stichting Fosdis Nederland, samen met haar Indonesische partner, meer dan 70 jonge mensen, zelfbewust en goed gemotiveerd een baan en een plaats in de maatschappij bezorgd.

Door dit mooie en leerzame boek te kopen werkt u direct mee aan de continuïteit van de groei en bloei van de stichting Fosdis Nederland.

 

Hoe helpen wij de Stichting Fosdis.

Wij hebben besloten om een deel van de opbrengst van het boek

“The Garden In You” te schenken aan de stichting Fosdis Nederland.

Met andere woorden: elk boek wat verkocht wordt zorgt ervoor dat kansarme kinderen een zelfstandige en menswaardige toekomst kunnen opbouwen.

 

https://tuincursus-online.nl/thegardeninyou/book the garden in you

 

 

 

 

 

Wat kan jij doen.

Koop het boek The Garden In You voor jezelf of geef het aan een goede vriend als kado, als relatiegeschenk voor een trouwe klant of welke andere manier dan ook…

Jij een boek – zij een kans KLIK OP: GEEF ZE EEN KANS

 

Kunnen ze op jouw steun rekenen?

 

Geral Overbeek, Tuinontwerper, Auteur, Tuincoach

2 gedachten over “The Garden In You Doet Meer”

  1. Beste Jan,

   Er zijn meerdere optie’s, ik zal ze voor je uitleggen.

   1. Je kan de oude bloem laten staan en genieten van de schoonheid van de zaaddozen die ook in de winter nog mooi zijn, tevens krijg je dan zaad om nieuwe klaprozen mee te zaaien.

   2. Je knipt de oude bloemstengels weg, hierdoor is de kans op herbloei groter omdat de plant geen energie verliest door het maken van zaad.
   Soms sterft de gehele plant af en kan ook het afgestorven blad worden afgeknipt, later vormt de plant vaak wel weer nieuw blad en soms een nieuwe bloei later in de zomer.

   Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven