dak en gevelgroen tuincursus online

Subsidie voor dak-en gevelgroen.

Steeds meer subsidie voor dak- en gevelgroen mogelijk

Waarom dak- en gevelgroen.

Subsidie voor dak-en gevelgroen is er vaak omdat het veel voordelen voor onze leefomgeving geeft en wint ook steeds meer aan populariteit. Ook een groeiend aantal gemeenten zien in dat meer groen belangrijk is voor een prettig woonklimaat. Naast temperatuur regulering en bescherming van het dak zelf is vooral de berging en geleidelijke afvoer van regenwater een belangrijk voordeel. De felle regenbuien komen steeds vaker voor en ons land wordt steeds meer bedekt met verhardingen en bebouwing waardoor het water niet meer in de bodem kan wegzakken.

Het begroenen van een dak of gevel vergt een extra investering die op de lange termijn zeker weer wordt terug verdiend. Als indicatie voor de aanleg moet u denken aan gemiddeld € 40,- per vierkante meter voor een extensieve dakbegroeiing en ca. € 120,-  per vierkante meter voor een intensieve daktuin. Om de aanleg van deze bijzondere groenvormen aantrekkelijk te maken zijn er steeds meer gemeenten die subsidie geven op advies- en aanleg kosten.

Welke gemeentes stimuleren groen in de stad.

Groningen en Rotterdam zijn koplopers met al respectievelijk 95 en 53 gerealiseerde projecten. Rotterdam stimuleert dit nieuwe groen vooral om het regenwater te beheersen wat steeds meer in grote hoosbuien valt. In een stad als Rotterdam is dat een steeds groter probleem en de riolen kunnen deze hoeveelheden niet meer aan. Andere steden die subsidie verlenen zijn: Amsterdam, Apeldoorn, Capelle aan de IJssel, Delft, Den Haag, Eindhoven, Harderwijk, Heemskerk, Leeuwarden, Nieuwegein, Nijmegen, Schiedam en Utrecht.

Informatie inwinnen.

Laat u vooraf goed adviseren door een tuinarchitect of daktuinspecialist wat de mogelijkheden zijn en informeer ook bij uw eigen gemeente wat er voor subsidie mogelijk is. De subsidie geldt meestal voor particulieren en bedrijven.

Heeft u plannen informeer dan wat de voorwaarden zijn, bij sommige gemeenten loopt de subsidie voor een beperkte periode en er is vaak een maximum subsidie bedrag gereserveerd dus als u te laat bent is de pot leeg.

Geral Overbeek van Overbeek-Gardendesign heeft al jaren ervaring in daktuinen en informeert u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw dak. Kijk ook eens op www.overbeek-gardendesign.nl

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven