hydrangea annabelle met bloem tuincursus online

Snoeien van Hydrangea Annabelle video

Vernieuwde snoeiwijze van Hydrangea Annabelle 

Niet alle hortensia’s (Hydrangea op zijn Latijns) moeten op dezelfde manier gesnoeid worden. De snoeiwijze van Hydrangea Annabelle laat ik je hier zien.

De meest bekende soort is de boerenhortensia of Hydrangea macrophylla, deze bloeit op de overjarige takken en kan dus niet kort gesnoeid worden.

Doe je dat wel dan zal de plant niet bloeien omdat de overjarige eindknoppen dan worden verwijderd.

Hydrangea Annabelle en Hydrangea paniculata soorten (pluimhortensia) bloeien op het eenjarige hout en kunnen vrij kort worden gesnoeid, de jonge groeischeuten zullen in de komende zomer direct bloemen vormen in de top.

Omdat de Annabelle lange dunne takken maakt en heel grote bolbloemen krijgt gaat deze nogal eens doorhangen, vooral na een regenbui. In de onderstaande video leg ik uit hoe je door een andere snoeimethode een veel stevigere plant krijgt. Dan hoef je ook niet te knoeien met stokjes en touwtjes…… 

 

Hoe snoeien van Hydrangea Annabelle beter niet gedaan kan worden

Snoei de Hydrangea Annabelle pas eind februari of in maart. Helaas zie ik nog vaak dat de Hydrangea al voor de winter word kort geknipt.

De takken kunnen dan nog invriezen en soms gaat de gehele plant dood, verder is het best mooi om de oude bloemen in de winter te laten staan. Het is toch schitterend als de oude bloemen bedekt zijn met een laagje rijp of sneeuw.

Zijn de planten toch te groot voor de plek, plaats dan voordat de plant uitgroeit metalen halfronde ringen zodat de plant er mooi tegenaan kan groeien en niet kan gaan overhangen.

Wat ook helpt is om een deel van de jonge scheuten in juni weg te knippen zodat er wat minder maar wel wat stevigere takken over blijven.

Kijk voor meer tuin- en snoeivideo’s op Geralinthegarden via Youtube

Zou je meer willen weten over het snoeien van heesters en bomen? kijk dan eens op Praktisch Snoeien

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven