Snoeien kan je leren

Wil jij leren snoeien en ook nog tijd besparen?

Snoeien is een van de lastige klussen bij het tuinonderhoud. Wanneer moet je snoeien, bij welk oog of het 3e vijfblad…..Voorjaarssnoei, zomersnoei of wintersnoei???

Bespaar veel tijd en leer hoe je de vruchten plukt van de juiste snoeiwijze….

Bespaar tijd door slim te snoeien

Wees gerust ook jij kunt leren snoeien met als resultaat gezonde en bloeiende planten en ik kan je erbij helpen. Het makkelijkst is natuurlijk om een vakman in te schakelen die je al het werk uit handen neemt.Maar is het niet veel leuker om zelf de fijne kneepjes van het snoeien te leren en zelf te ervaren hoe een plant reageert op jouw snoeikunsten.

Vaak is het ook gewoon een kwestie van doen, veel tuinliefhebbers hebben angst om teveel weg te halen maar als je weet wat je doet is een flinke ingreep vaak beter als een heel voorzichtige aanpak.

Kijk maar eens hoe ik een Weigelia snoei:

Waarom is goed snoeien belangrijk?

Door op het juiste moment te snoeien kan de plant weer goed uitgroeien zodat er het volgende seizoen weer veel bloemen zich kunnen ontwikkelen. Door het snoeien op de juiste wijze blijft de struik of boom ook vitaal en mooi vol. Het moment van snoeien kan ook een groot voordeel opleveren, namelijk minder werk. Als je weet waar je op moet letten is het voor iedere tuinliefhebber goed te leren zodat de tuin er steeds weer mooi bij staat.

Speciaal voor tuinliefhebbers zoals jij die hun mooie tuin echt in de vingers willen hebben is er nu een mogelijkheid…..

Online Tuincursus:

De eerste Online Cursus van tuincursus-online is opgedeeld in 3 modules namelijk: Tuinontwerp – Tuinaanleg – Tuinonderhoud

De eerste module gaat over tuinonderhoud en de toepassing van beplanting, onkruiden de baas en plagen in bedwang houden. Een belangrijk deel van deze module gaat over het snoeien van heesters, bomen en vaste planten. Door middel van korte video’s laten we zien hoe en wanneer bepaalde planten gesnoeid kunnen worden. Voor elke maand weer nieuwe tips, snoeivideo’s, een audiocursus en nog veel meer achtergrond informatie waar je echt wat aan hebt. Meer weten? kijk maar eens op Tuincursus-Online

Cursus snoeien in de praktijk:

Mijn Tuingeheimen wil ik met alle plezier met jou delen en dat kan door mee te doen met een van onze praktische snoeicursussen in de tuin of boomgaard, bijvoorbeeld de cursus “Praktische Snoeien in de Siertuin” of “Snoeien van hoogstam fruitbomen” die we eind november op de planning hebben staan. Kijk of jouw cursus erbij staat: Praktische Tuincursus

Workshop op maat:

 Of een workshop op maat…je kan dan zelf het onderwerp bepalen (gerelateerd aan de tuin natuurlijk) zoals “Hoe ontwerp ik mijn tuin” of “Hoe maak ik een beplantingsplan” en “Snoeien voor beginners”.

De meest populaire workshop gaat natuurlijk over snoeien, ik kom dan jouw tuin bekijken. We nemen eerst de theorie door dmv een heldere powerpoint en vervolgens gaan we de tuin in om het snoeien in de praktijk te brengen. Dat is echt de beste en leukste manier om het snoeien onder de knie te krijgen en je kan met de hulp van je eigen Tuincoach leren hoe de planten in jouw tuin het beste gesnoeid kunnen worden.

Bekijk via de volgende link het complete overzicht van Tuincursussen en Workshops

Met groene groet, team Tuincursus Online.

CONNECT OOK VIA FACEBOOK

TUINCURSUS CONTACTLINKS

Winkelwagen
Scroll naar boven