sfeer in de tuin met tuincursus online

Sfeer in de tuin creëren

Sfeer aanbrengen in je tuin doe je zo!

Een tuin wordt steeds belangrijker. Mensen brengen er meer en meer tijd door. Het komt dan ook vaker voor dat de sfeer van de woning doorgetrokken wordt in de tuin. Toch vinden sommige mensen dit nog behoorlijk lastig. Sfeer creëren in je tuin is immers veel lastiger dan in je woning. Wil jij ook sfeer aanbrengen in je tuin maar heb je geen idee hoe? Lees dan vooral verder. In onderstaande tekst vertellen wij je namelijk precies hoe je dit doet.

tuinbank in sfeervolle tuin tuincursus online

Plaats kleurrijke planten in de tuin

Hoe kun je beter sfeer creëren in je tuin dan met kleurrijke planten. Een fleurige tuin nodigt immers veel meer uit om er ook daadwerkelijk te gaan zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg kleurrijke planten verkrijgbaar om je tuin mee op te leuken. Wil jij niet teveel werk aan je tuin hebben? Kies dan planten die zowel in de zomer als in de winter kunnen overleven. Op deze manier hoef jij je hier al geen zorgen meer om te maken.

 

Voeg tuindecoraties toe

Decoraties in je tuin: het klinkt misschien niet echt logisch, maar dat is het wel. Juist met decoraties kun jij namelijk sfeer aanbrengen in je tuin. Heb je bijvoorbeeld een veranda of pergola met daaronder een bank of stoelen? Dan kun je deze immers voorzien van leuke kussens. Kussens zijn namelijk uitstekende accessoires om de sfeer van binnen naar buiten door te trekken. Naast kussens kun je natuurlijk ook kiezen voor tal van andere decoraties. Plaats bijvoorbeeld wat leuks op tafel of hang iets moois op aan de muur. Op deze manier richt jij je tuin gelijk helemaal naar eigen smaak in. Overdrijf hierbij niet maar maak bewuste keuzes, teveel decoratie geeft een onrustige uitstraling.

 

Verlichting in je tuin plaatsen

Een andere goede mogelijkheid om sfeer aan te brengen in je tuin is met behulp van verlichting. Het plaatsen van verlichting in je tuin is echter wel wat meer werk dan planten of decoraties. Er moet namelijk elektra voor worden aangelegd. Bij het aanleggen van elektra in je tuin moet je met van alles en nog wat rekening houden. Bovendien moet de elektra buiten natuurlijk veilig aangelegd worden om bijvoorbeeld kortsluiting te voorkomen. Het is dan ook verstandig om de elektra buiten aan te laten leggen door een elektricien. Zo wordt alles veilig aangelegd en weet je eveneens dat de boel naar behoren werkt.

 

Met groene groet, gastblogger Anneke Hendriks.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven