rainwaterHOG tuincursus online

Regenwater Design (de nieuwe manier van regenwater opvang).

Regenwaterdesign met de

RainwaterHOG 

Regenwaterdesign zorgt er voor dat het opvangen van regenwater ook handig en stijlvol kan zijn. Regenwater opvangen gebeurd al eeuwen met een regenton. Dat is een prima manier maar er is nu iets nieuws.

Met de uitbreiding van het aantal woningen werd steeds meer regenwater aangesloten op het riool. Nu er zoveel wegen en huizen bijkomen worden de riolen te klein met als gevolg dat het systeem overloopt op het moment dat er een flinke hoosbui valt.

Een ander probleem is dat de stedelijke gebieden verdrogen, dit komt doordat van al het bebouwde oppervlak het water wordt afgevoerd en niet in de bodem kan wegzakken. Rainwaterhogs zijn in Nederland niet leverbaar wij adviseren daarvoor het systeem van de rainwinner

 

Naar aanleiding van een nieuwsbrief kreeg ik van een van de lezers deze reactie

Dank voor de info, ik heb net een rainwaterHOG gekocht en het wordt maandag  geïnstalleerd. Tot mijn verbazing zit een verkoper hier in Washington DC, net om  de hoek van waar ik woon. Grappig dat ik dit in jullie nieuwsbrief “van de regen in de drup” moest vinden!

Nicolien.

“Ik vroeg Nicolien of ze wilde vertellen hoe de installatie gegaan is en waarom de RainwaterHOG gekozen is”.

Het antwoord zie je hieronder

Afgelopen week is mijn eerste Rainwaterhog geinstalleerd tegen/aan de voorkant van mijn huis. Op die manier kan ik de potten met planten water geven  op het kleine voorterras.

De installatie was een paar uur en het enige dat ik  ook aan de installateur vertelde (eigenaar van “razarsharp”) is dat de  rainwaterhog zeer elegant is maar omdat het op een betonblok staat zouden ze een  optie moeten hebben dat je een “rok” eromheen zou kunnen installeren van  hetzelfde materiaal zodat het blok gecamoufleerd is.

Zoals je bij de bijgesloten fotos kan zien is het van de straat bijna niet zichtbaar en als ik er een plant tegenaan laat groeien verdwijnt het uit  zicht.

Ik heb nog geen andere geinstalleerd omdat ik wil bedenken waar ik het water voor nodig heb. We hebben soms erg droge maanden in de Washington DC area  en dan kan ik de bomen en planten bewateren.

Als het regent vult het 1 hog  binnen een uur maar aangezien ik het niet op wasmachines aan kan sluiten (teveel  extra loodgieterswerk en die kosten hier $150/uur) wil ik eerst zien hoeveel ik  van het water gebruik. Mijn plan is om er meer naast elkaar te zetten, ook in de  achtertuin.

Ik heb een ronde 75 gallon regenton , goed afgesloten  met een opening met fijn gaas waar het water door naar binnen de ton loopt doch muggen kunnen er  toch door helaas, en zodra  ik het deksel opendoe  een zwerm muggen op  me afkomt. Kleine prijs en deksel maar dichthouden .

Ik had  gedacht dat een witte kleur goed zou zijn en beter tegen de muur weg zou vallen  doch dat is er niet en deze valt erg mee vond ik.

Groetjes nicolien

Wil je weten hoe je op een handige, duurzame en stijlvolle manier je regenwater kan hergebruiken?

Bekijk het artikel over Regenwater Design om te ontdekken hoe het ook kan…

Regenwater HOG tekst

  • Zijn er toch nog (tuin) vragen laat het gerust weten en ik help je graag verder je kunt je   vragen hieronder invullen.
  • Wil je op de hoogte blijven van alle Online tuintips schrijf je dan in en je ontvangt direct 101 tuintips geheel gratis.

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

CONNECT OOK VIA FACEBOOK

TUINCURSUS CONTACTLINKS

Winkelwagen
Scroll naar boven