rainwaterHOG tuincursus online

Nieuw systeem voor regenwater-opvang.

Regenwater HOG: herbruikbare, langdurige modulaire opslag voor regenwater.

Regenwater HOGS maken het gemakkelijk om volumes van regenwater-opvang in te passen in kleine ruimtes. De oplossing is rainwaterHOG: slank, gemakkelijk te plaatsen tanks, bestemd voor 20 jaar gebruiksduur, past in kleine ruimtes en is makkelijk te koppelen voor regenwater opslag in elementen van  180 liter. Regenwater HOGS decentraliseren regenwater opslag door hun slanke profiel: kan regenwater worden opgeslagen bij elk regenbui en later worden hergebruikt.

Bij bestaande systemen is vaak een vrij grote waterbak nodig en veel verbindingen tussen alle leidingen en regenpijpen van de tank en dan terug naar de te besproeien tuin, vaak met dure installatie en onderhoud.

Het HOG systeem vermijdt dergelijke installatie-en onderhoudskosten met zijn slimme, modulaire, slanke design. Het grootste voordeel is dat de opslagcapaciteit kan worden gestructureerd om uw budget en geplande hergebruikte regenwater, uit te breiden wanneer dat nodig is. Onze grootste installatie tot op heden is 114 HOGS voor een totaal van 5.700 liter met behulp van regenwater worden toiletten gespoeld en tuinen beregend.

Of je ze horizontaal, verticaal plaatst of zelfs op de lange zijde als water gevulde bank, Rainwater HOG modules zijn aangepast aan vrijwel elke situatie. Het modulaire schroef systeem koppelt de elementen moeiteloos in combinatie met de robuuste ¼ inch (6mm) wanddikte van de tank HOG. Ook kunt u de modules ver- en, herplaatsen naargelang uw behoefte aan regenwater.

Maar hoeveel heb je nodig om op te slaan in de regenwater HOG? Zoveel als je wilt!

 • 180 liter / 540 liter voor irrigatie van een binnentuin.
 • 1260 liter voor auto wassen en tuinirrigatie
 • 1980 liter voor tuin irrigatie
 • 20, 520 liter voor toilet spoelen en landschap irrigatie

Waar kan een Regenwater HOG worden geïnstalleerd?

De regenwaterHOG  kan ook worden gebruikt in uw huis, onder uw huis, of bevestigd aan de zijkanten van uw huis of langs uw hek. De RegenwaterHOG kan ook horizontaal gebruikt worden onder uw terras in de kruipruimte of in de tuin. Het systeem is eenvoudig en goedkoper dan conventionele systemen die vaak ingegraven dienen te worden.

note: Rainwaterhogs zijn in Nederland niet leverbaar wij adviseren daarvoor het systeem van de rainwinner

rainwaterHOG tuincursus online

… Of verticaal, bijvoorbeeld langs de zijkant van een huis.

De Details:

 • De regenwaterHOG is een modulaire tank gemaakt van polyethyleen die voldoet aan AS2070.
 • De regenwaterHOG is gevormd van  kunststof die voldoet aan de FDA en HPB regelgevende normen voor levensmiddelen. Echter, Australische en Amerikaanse wet staat dat het regenwater niet mag worden gebruikt voor drinkwater. Het water uit je dak kan besmet zijn met dierlijke en plantaardige materie die moeten worden gefilterd uit het opgeslagen water voordat het geschikt is voor consumptie. In het algemeen is het in stedelijke gebieden niet toegestaan om regenwater te drinken, met uitzondering van toilet spoelen en wassen.
 • Het materiaal van de tank zelf is 100% recycleerbaar.

Afmetingen:
Elke RegenwaterHOG tank vervaardigd in Australië heeft een capaciteit van 180 liter, en de volgende afmetingen: 500mm x 220mm x 1800mm. De HOG weegt ongeveer 18 kg in lege en 200 kg bij vol.

Kleuren:
De RegenwaterHOG is momenteel beschikbaar in de standaard kleur van de tank Bronze Olive Green, maar kan worden geproduceerd in bijna elke andere kleur voor bestellingen van 20 of meer eenheden. Om een paar kleuropties te noemen, we hebben al geproduceerd in rood, oranje, zwart, wit en lime groen.

Vergelijking van RainwaterHOG met speciale regenwatertank: 

Een regenwater buffertank (van bv Aco) heeft een vaste inhoud van 1500 liter en dient altijd ingegraven te worden.
De afmeting is ook een vast gegeven namelijk 2,4 x 1,8 x 0,73 m.

De prijs van alleen de tank inclusief een pomp om het water uit de grond te pompen is minimaal: €2995,=

De RainwaterHOG heeft een inhoud van 180 liter maar is te koppelen tot de gewenste hoeveelheid. De afmeting is ook veel handzamer namelijk: 0,5 x 0,22 x 1,80 m. zodat het element op vele plaatsen geplaatst kan worden zonder graafwerk, ook een pomp is niet nodig.
De prijs is ook aantrekkelijk per element: ca. € 700,=

Voor meer informatie KLIK HIER vraag uw Professionele Tuincoach voor uitleg via : [email protected]  of bel Geral direct op: 06-54614382.

 

Met groene groet, Geral Overbeek

6 gedachten over “Nieuw systeem voor regenwater-opvang.”

 1. Gerard, ik heb ongeveer 5 jaar geleden een watervogels tegen mijn huis laten installeren, systeem werkt goed maar:
  1. Je moet het op een paar cement blokken zetten anders loopt het water niet ut de slang als je pottenkasten wil geven of je planten. Doe je dat niet dan kan je alleen de slang op de grond leggen en kan je niet je auto wassen of potten met planten bewateren
  2. Het fijne gaas bovenaan de Hog is om muggen tegen te houden om in het water te komen. Dat werkt goed tegen muggen doch elk blad, beukenootjes of de vleugelzaadjes van esdoorns vallen op mijn dak’ spoele op het gaas en vroppen deining en alles loopt over. De hig staat nu hoog zodat ik steeds met ladder er naast moet staan en top schoon maken’ water liep vaak over en in mijn kelder creëeren meer problemen. Ergens moet ee oplossing zijn want de hoogte van de Hog is geweldig….suggesties behalve de ladder?

  1. Beste Nicolien,

   De tekst is wat vreemd waarschijnlijk door een automatische spellingcontrole. Maar ik begrijp je verhaal wel. Als je de elementen hoger plaatst heb je meer druk om te sproeien, dit komt omdat we in Nederland vaak weinig hoogte verschil hebben waardoor het huis meestal even hoog staat als de tuin.
   Wat je zou kunnen doen aan het vuil is het plaatsen van een bladvanger voor de Rainwaterhogs zodat het ergste vuil er al uitgezeefd wordt.

   Ik vindt het leuk als je me even laten weten hoe het gegaan is en of je deze tip waardevol vindt.

   Met groene groet, Geral Overbeek.

 2. Heb je door bovengrondse plaatsing geen algengroei? En hoe kun je je toilet doorspoelen zonder pomp?
  mvg Jenny

  1. Geral Overbeek

   Beste Jenny,

   De RainwaterHog heeft geen last van algvorming door de dikke wanden. De waterdruk ontstaat door het water wat in de tank zit maar dat is per situatie verschillend en hangt ook af van de manier van installeren wat per project bekeken moet worden.

   Zijn er nog vragen of voor een advies op maat, laat het mij gerust weten.

   Met groene groet, Geral Overbeek.

 3. Dag Geral,

  Wij overwegen om RainwaterHOGs op het dak van onze garage te leggen.

  1. Kan dit? En wat gebeurt er als de HOG vol is? Loopt dan de regengoot over?
  2. Als we een vaste aansluiting met een tuinslang naar beneden geleiden, is er dan voldoende druk om het water te gebruiken voor het besproeien van de tuin?
  3. Op je website staat een HOG voor EUR 722 per set. Waaruit bestaat de set’?

  Hartelijke groet,
  Petra

  1. Beste Petra,

   Diverse tanks kunnen aan elkaar gekoppeld worden zodat ze gelijkmatig vol lopen, is alles gevuld dan gaat de overloop in werking en kan het via de regenpijp weglopen.

   Dat zou wel kunnen als de dakconstructie stevig genoeg is (ook afhankelijk van het aantal). Een gevulde tank weegt 180 kg (180 liter)
   als de tanks gevuld zijn heb je voldoende druk om de tuin te sproeien met een tuinslang maar geen hoge druk voor een sproeisysteem.

   Een set bestaat uit een tank (180 liter), ontluchtingspijp, verbindingspijp, koppelstukken en bevestigingsmateriaal om de tank vast te zetten.

   Heb je nog vragen laat het me gerust weten.

   Met Groene Groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven