bloemen in de tuin tuincursus online

Mijn tuin is ineens uitgebloeid, wat doe ik fout?

De fout die vaak gemaakt word bij het uitkiezen van beplanting

Tuinvraag die vaak gesteld wordt : Mijn tuin is ineens uitgebloeid, wat doe ik fout? Wat gaat er fout als de tuin ineens is uitgebloeid.

Antwoord op deze veel gestelde tuinvraag :

Wat ik vaak hoor is dat tuinbezitters naar een tuincentrum gaan en allerlei bloeiende planten koopt die op dat moment er op zijn mooist uitzien (daarom verkoopt het tuincentrum deze planten op dat moment). Waar vaak niet op gelet word is de bloeitijd, bodem-eisen en zon of schaduwkant. Met als gevolg de teleurstelling achteraf..

Als je bij een tuincentrum je planten koopt is het beter om niet alle planten ineens te kopen, maar om in elk seizoen (de planten die dan bloeien) een deel aan te schaffen. Zo creeër je een mix van planten die in verschillende seizoenen bloeien.

Een goed plan is het halve werk

Een andere optie is om eerst een beplantingsplan te maken waarin je vooraf bedenkt welke planten waar komen en wanneer de gekozen planten bloeien. Daarbij wordt gelet op sfeer, kleur, bloemvorm, hoogte, wintergroen, bes, bladvorm bladkleur, zon of schaduw,vochtige of droge bodem en nog veel meer.

De professionele tuincoach geeft je een onafhankelijk advies, de beplanting is toch de finishing touch van jouw tuin? Een goed beplantingsplan is de basis van een evenwichtige beplanting die jaarrond aantrekkelijk is. Wij bieden jou verschillende mogelijkheden. Een plantlijst met planten naar plaats en bloeitijd (via email), maar ook de cursus beplantingsleer is heel leuk om te doen.

Een border kan eind augustus nog schitterend bloeien, maar ook in alle andere seizoenen. Het is een hele puzzel om een evenwichtig beplantingsplan te maken en is voor iedere situatie of tuin weer anders. De beplanting kan het vormenspel versterken en de sfeer bepalen die de tuin bijzonder maakt.

Neem dus de tijd om bewust een selectie van planten te kiezen die in jouw tuin passen. Wil je er hulp bij nodig kies dan voor een vakman die gevoel en kennis heeft van beplanting.

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven