Meer Over Geral

Meer over Tuinspecialist Geral Overbeek

Overbeek – Gardendesign  te  Woerden.

*   Ervaring en historie bedrijf
*   Visie over tuinen
*   Toekomstvisie
*   Referenties van klanten

Ervaringen van Geral Overbeek

Na mijn hoveniersopleiding aan de Rijks Middelbare Tuinbouwschool in Utrecht heb ik diverse hoveniersbedrijven en tuincentra ervaring opgedaan o.a. bij “Intratuin Klein Aalsmeer” en  “Luc Engelhard tuinen” in Woerden.

In 1989 wilde ik meer dan alleen maar tuinen aanleggen en ben ik mijn eigen bedrijf gestart om opdrachten van ontwerp tot aanleg te kunnen uitvoeren.
De afgelopen jaren zijn projecten gerealiseerd van daktuin tot villatuin met planten in de hoofdrol.

potret Geral Overbeek https://tuincursus-online.nl/tuingeheim-pakket

Mijn kennis over tuinen deel ik via diverse website’s en facebook maar ook door middel van praktische tuincursussen, workshops op maat en lezingen. Door steeds meer mensen enthousiast te maken over de levende tuin kan onze leefomgeving veel groener worden wat meer voordelen heeft dan je in eerste instantie denkt.

In de loop der jaren heb ik ook nog diverse opleidingen gevolgd
in specifieke richtingen zoals:

  • Ontwerp en realisatie van interieurbeplanting
  • Opleiding bij de Tuinacademie “Tuin in Ontwerp
  • Ontwerp en aanleg van boerenerven
  • Aanleg en beheer van hoogstamboomgaarden

De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op het ontwerpen van buitenruimtes en besteed ik de aanleg geheel of gedeeltelijk uit aan betrouwbare hoveniers.
Mijn praktijkervaring is een groot voordeel bij het realiseren van ontwerpen en  het ontwerpen met planten is mijn sterkste kant.

Geral zijn visie over tuinen

Het ontwerpen van buitenruimte’s is steeds weer een uitdaging. Aan de hand van een inventarisatie en een bezoek aan het betreffende project, maak ik een
ontwerp dat past bij het pand de mens en zijn omgeving.

De tuinen die ik ontwerp zijn bij voorkeur ingericht met veel beplanting want de tuin is een stuk natuur dicht bij huis. Tevens zijn de planten de sfeermakers
(de finishing touch) van iedere tuin.

De uitdaging van het ontwerpen zit ook in het spelen met vormen, verhoudingen en de ruimtewerking, om zo het wow-effect te bereiken.

Bij het inrichten van boerenerven is het steeds weer een uitdaging om te komen tot een plan wat past bij de boerderij en de wensen van de bewoners.
Belangrijk bij deze projecten is om zoveel mogelijk de historische of streekgebonden eigenschappen te integreren zodat de erfbeplanting naadloos past bij het gebouw en de omgeving.

Een perfect tuinontwerp is een goede investering en de tuinbezitter kan jarenlang van zijn tuin genieten. Veel van de tuinen die ik heb ontworpen en aangelegd gaan al meer dan 10 jaar mee, en voldoen nog steeds aan de gebruikerseisen.

https://tuincursus-online.nl/thegardeninyou/book the garden in you

Het boek The Garden In You heeft Geral geschreven om tuineigenaren op weg te helpen. Door middel van een doordacht stappenplan ontdek je welke tuin echt bij je past.
Hierdoor kan je de tuin realiseren die naadloos past bij jouw optimale tuinbeleving.
Meer weten over dit handige boek? kijk dan op de infopagina The Garden In You

Toekomstvisie voor de tuin

Mijn doel voor het komend jaar is om steeds meer alleen met ontwerpen bezig te zijn.
Tevens wil ik graag gaan samenwerken met architecten, projectontwikkelaars of aannemers om al in een vroeg stadium mee te denken met als resultaat een buitenruimte die past bij het pand, de omgeving en zijn bewoners.
Een samensmelting van gebouw, interieur en buitenruimte levert een meerwaarde op van het totale project.

De laatste jaren geef ik met veel plezier tuincursussen en workshops wat ik de komende jaren verder wil uitbreiden. Het geeft zoveel voldoening om je kennis te delen en om tuinliefhebbers enthousiast te maken over de tuin.
Een groene stad voor iedereen

Om tegenwicht te bieden tegen de steeds meer oprukkende verstedelijking is voldoende en duurzame groene ruimte ook de komende jaren belangrijk.
 Ook in het klein is een groene buitenruimte belangrijk voor een prettig leefklimaat.

Eten uit het wild of uit eigen tuin is een actuele ontwikkeling die ik op de voet volg. Het herkennen van de planten is voor mij als plantenkenner niet de grootste uitdaging maar wel kan ik nog veel leren hoe je die wilde planten dan kunt gebruiken.

De ontwikkeling van een voedselbos is ook een uitdaging die ik momenteel aan het bestuderen ben. Een voedselbos op basis van permacultuur is een duurzame manier om voedselplanten te laten groeien die zelfs zeven lagen voedselplanten kan bevatten.

Ook ben ik aangesloten bij diverse werkgroepen die de bekendheid van ontwerpers van buitenruimtes wil vergroten en een mogelijkheid bied om ervaring uit te wisselen.

Referenties van tevreden klanten

Dag Geral,
Dank voor de interessante info van Mijn Tuingeheim, temeer nu ik over meer
vrije tijd beschik en volop kan genieten van mijn tuin.

Ook door er lichte onderhoudswerkzaamheden in te verrichten.

Pol

————————————————–

Hallo Geral,

Wat een leuke manier om je kennis met ons te delen. Een soort on-line tuincursus. Ik kan me voorstellen dat je daar meer ‘werk’ van gaat maken.

Ik ben benieuwd.

Groeten van Mieke V.

————————————————–

Beste Geral,

Ik vind het een voortreffelijk idee en kon wel op alle foto’s herkennen wat het was c.q. zag nog een paar nieuwe onkruiden. Er moet dus veel meer aandacht naar het wortelgestel van die fraaie lastpakken. Vandaar natuurlijk ook jouw dringende advies: niet schoffelen maar eruit trekken (en dan nog…..).

Dit E-book (Onkruiden herkennen voor Dummys) lijkt me toch tegemoet te komen aan wensen van veel tuinliefhebbers; er zal wel bij meer tuinbezitters gebeuren wat je op de 1e pagina beschrijft …….

Wat een voortreffelijk idee van Overbeek Garden Design;  zo’n nuttig hulpmiddel om onkruid te herkennen en hoe te hanteren! En ook die gradaties van hardnekkigheid te weten. Ik ben er echt blij mee en de planten in de borders vast ook want dat leidt toch tot minder verdringers in groei en boei.

Tuingroet, Annemieke Jansen

————————————————–

Hallo Geral,

Net even de video van je voortuin met eigen commentaar bekeken en beluisterd, spannend en leuk, de rest van je mail krijg ik tot nu toe niet goed geopend, van het weekend in alle rust probeer ik het nog eens !!!!!!

Een mooie tuin hoor en fraaie beplanting, dit is een stijl waar ik van hou, wel allemaal geordender dan in mijn eigen tuin, daar verlang ik ook, tot op zekere hoogte, wel eens naar, maar tot nu toe niet gelukt.

Weet bijna niet wat ik met mijn tijd moet doen als ik niet naar buiten kan gaan om weer flink wat in de tuin aan te pakken, dat vind ik het allerfijnst om te doen, (en het weer was ook nog eens een keer echt ideaal de afgelopen maand, pech dus !!!!!) nog veel leuker dan fotograferen !!!!!!

…….misschien mag ik een keer bij je langs komen om het ook in het echt te zien en als je het leuk vindt ben je ook in mijn tuin van harte welkom, jij bent vast wel in staat met een kennersoog door de zooi heen te kijken…..

het is nu toch op het grote snoeiwerk na, een betrekkelijk stil seizoen voor jou, dus misschien is er een momentje te bedenken !!!!!! …..

Heb een lekker weekend en tot ziens              Mieke M.

————————————————–

Tuinontwerp en tuinaanleg in Woerden,

Steeds wanneer er gasten op bezoek komen spreken zij hun bewondering uit over onze tuinen en in het bijzonder de achtertuin. Onwaarschijnlijk wat je allemaal met ruimte kan doen!

Een oppervlakte van 65m² geeft de indruk veel groter te zijn. Het geheim van de smid zijn de halfcirkelvormige terrassen die door de diagonaal lopende vlonders met elkaar verbonden zijn.

Door professioneel voor- en najaarsonderhoud blijft de tuin in optimale conditie.

Familie van Rantwijk

————————————————–

Tuinontwerp en projectbegeleiding van tuin in Amstelveen,

Geral Overbeek heeft als ontwerper van onze tuin in 2003 een uitstekende prestatie neergelegd. De tuin is smal en diep en zag er uit als een oerwoud, waarin je letterlijk door de bomen het bos niet meer kon zien..

Tijdens de ontwerpfase heeft hij onze wensen omgezet in een ontwerp voor een mediterrane tuin met een Oosters trekje.

Tijdens de realisering van deze tuin heeft Geral opgetreden als supervisor en de uitvoerende werkzaamheden begeleid.

Nu, in het voorjaar 2004, genieten wij van zijn uitgekiende ontwerp. Er gaat een ongelooflijke ruimtewerking en rust van uit. Wij zijn dan ook zeer tevreden.

Geral bedankt, Eric & Erika Hellingman

————————————————–

Beste Geral,

Mijn daktuin is een oase op 4-hoog, die zowel beschutting als privacy geeft. Niet alleen ik, maar ook mijn bezoekers, en zelfs de buren rondom genieten van de variatie in kleuren en planten.

De samenwerking met jouw bedrijf bevalt me uitstekend. Het overleg bij het ontwerp, de vertaling van mijn wensen, de vriendelijkheid en het vakmanschap tijdens de uitvoering van het werk en het onderhoud in de jaren erna geven mij een goed gevoel.

Ik zou zeggen: een vertrouwd adres!

Vriendelijke groet, Mieke Veenstra

————————————————–

Ontwerp van een verrassende daktuin in hartje Utrecht,

Van de daktuin in het Museumkwartier in Utrecht hebben wij het hele jaar plezier en vooral ‘s zomers is het niet alleen een feest voor onszelf maar ook voor de buurt, al is het ruim acht meter hoog.

De prettige samenwerking met de heer Overbeek heeft veel bijgedragen aan het succes.

Hr en mevr v d V. te Utrecht

————————————————–

Met groene groet, Geral Overbeek

Tuingeluk onder handbereik klik op de link om Mijn Tuingeheimen te ontvangen.

Ben jij actief in de tuinbusiness?? en wil je jouw tuinvrienden op weg helpen met
“Mijn Tuingeheim” KLIK HIER om te ontdekken hoe ons Partnerprogramma werkt.

De website Mijn Tuingeheim werd al ruim 57000 keer bezocht.

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven