bloementuin in kleine voortuin tuincursus online

Kleurrijke Bloemenborder in een Kleine Voortuin

Het beplantingsplan is de basis voor deze kleurrijke bloemenborder

Door een uitgekiend beplantingsplan is deze tuin in Woerden een aandachtstrekker in de buurt met als resultaat deze kleurrijke bloemenborder. Er staan opvallende planten in en van het vroege voorjaar tot laat in de herfst is er kleur, vorm en bloei te zien.

Bekijk een impressie van de kleurrijke bloemenborder in de onderstaande video:

Wat valt op aan deze kleurrijke bloemenborder

De beplanting is gekozen op de lange bloeitijd, stevigheid en geschikt als vlinder en bijenplant. Een combinatie met siergrassen zoals Pennisetum alopecuroides en Molinia caerulea zorgt voor een boeiend lijnenspel en een natuurlijke uitstraling.

In de eerste maand begint de bloei met de Helleborus gevolgd door een variatie aan verwilderings bloembollen die jaar na jaar het voorjaar kleur geven. De eerste bolgewassen zijn de Scilla sibirica en sneeuwklokjes, daar op volgend de Narcis tete a tete met zijn vrolijke geel en het zachte blauw van de Camassia.

In het voorjaar groeit de border al snel dicht en volgen de bloemen elkaar op, hierbij valt Crambe cordifolia eerst op met zijn mega grote blad gevolgd door de immens grote bloemtak met duizende kleine witte bloempjes. Ook het spel van bladkleuren geeft de beplanting vorm. Zo steekt het bijna zwarte siergras Opiopogon planipes “Niger” mooi af tegen de Nepeta kitkat met zijn zachtgrijze blad en lavendelblauwe bloeiaren.

“Voorbijgangers bleven van verrassing staan om de plant te bekijken” zei de tuinbezitter later tegen mij. Een mooier compliment kan je toch niet krijgen.

In de zomer vormen Echinacea purpurea en Agastache foeniculum de boventoon. Beide planten die stevig op eigen benen staan, lang bloeien en druk bezocht worden door bijen en vlinders. Tussen de vaste planten door verschijnen in de loop van mei grote roze-rode bolbloemen van de Allium die druk worden bezocht door vlinders en bijen. De Allium of sierui is een bolgewas met een bijzonder grote variatie die in alle seizoenen kleur aan de tuin geven.

“De beplanting is de finishing touch van een sfeervolle voortuin”

Laat me even weten wat je van dit artikel vind door hieronder een bericht
te plaatsen.

Wil je ook leren hoe je een beplantingsplan samen stelt dan is een Workshop in je eigen tuin een eerste stap of de Masterclass Beplantingsplan Tekenen.

 

Met groene Groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven