trends in tuinen tuincursus online

Infoblad over trends

Kies je voor een trendvolgende of trendbestendige tuin?

Tuintrends zijn die om te volgen of zijn er zo veel trends dat we door de bomen het bos niet meer zien. Ieder jaar komt Tuinbranche Nederland, in samenspraak met Trendwatchers, met een nieuwe tuintrend. Om te voorkomen dat iedereen hetzelfde moet kiezen zijn er verschillende tuintype’s.

Welk tuintype ben jij

  • Zo is er de fanatieke tuinliefhebber (het blauwgroene tuintype) die veel tijd, energie en aandacht aan zijn tuin besteed.
  • Daar tegen over staat de tuinbezitter die het liefst zo min mogelijk in de tuin wil doen (het gele tuintype) maar wel veel van de tuin wil genieten met familie en vrienden.
  • Ook is er nog het blauwe type een tuinbezitter die houdt van tuinieren. Een belangrijke waarde is erkenning van prestaties. De uitvoering laat deze tuinbezitters over aan professionels die hun tuin ontwerpen en aanleggen. Deze consumenten houden van design, uniekheid en speciale planten en ook bijzonder design en kwalitatieve producten.

De tuintrends geven wel een bepaalde sfeer weer die kan aanspreken en een richtlijn kan zijn als u de tuin opnieuw wilt ontwerpen of inrichten. Trends gaan helaas ook weer snel over, daarom is het aan te raden om een trend niet te precies te volgen. Een tuin gaat tenslotte wel vele trends mee. Het belangrijkste is toch een sfeer die past bij het huis en zijn gebruikers, ga dus voor duurzaamheid en een tijdloos design.

Wilt jij toch de trends volgen dan kan dat enigszins met door het aanpassen van de accesoires zoals potten en eenjarige planten.

Voorbeelden van tuintrends

Als voorbeeld van de trends volgen hieronder de drie sferen van 2009. In de tuinen van Appeltern zijn deze tuinen ook aangelegd en kunt u ze in het echt bekijken.

Moroccan Garden
De Marokkaanse munt groeit weelderig door de kruidenborder. Terwijl je een paar takjes plukt, prikkelt de geur je neus. Even thee zetten en lekker genieten van een kopje muntthee in een afgeschermd hoekje van de tuin. Alsof je op vakantie bent in je eigen achtertuin… Intussen spelen de kinderen een spelletje, ontspannen zittend op de betonnen bank, waarop een bonte verzameling matraskussentjes ligt. Vanavond kunnen de lampionnen boven het terras weer aan. Gezellig!

Cape Town Garden
Scrubzout en zeep liggen klaar in de relaxruimte met buitendouche, die half verscholen gaat achter een robuuste muur. Het luxe doucheritueel kan beginnen! Ook daarna kun je nog lang genieten van het buitenleven. Als de temperatuur daalt, zet je de terrasverwarming aan. Met een boek laat je je wegzakken in een nestachtige, ronde stoel. Het bamboe ruist zachtjes en de geur van kamperfoelie verspreidt zich over het terras. Een weldadig, ontspannen gevoel daalt over je neer.

Burgundian Garden
De kroonluchter in de halfopen serre beweegt zachtjes op de wind. In de buitenkeuken wordt gekookt met ingrediënten uit eigen tuin. Terwijl de gasten binnendruppelen, knip je nog wat verse kruiden voor op de salade. Midden in de landelijke tuin – vol groen en bloemen – staat een zorgvuldig gedekte tafel. Op een houten plank ligt een ambachtelijk gebakken brood klaar om aangesneden te worden, alsof je je daadwerkelijk op het Franse platteland bevindt. Dat is puur genieten!

Deskundig advies over tuintrends

Mijn advies is: gebruik tuintrends en voorbeeldtuinen als inspiratiebron en selecteer daar de sfeer uit die je het meeste aanspreekt. Je kunt ieder jaar de tuin aanpassen naar de laatste trends maar ik zou gaan voor een tijdloos design waar je lang van kunt genieten.

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

CONNECT OOK VIA FACEBOOK

TUINCURSUS CONTACTLINKS

Winkelwagen
Scroll naar boven