Nieuw leven uit de bodem tuincursus online

Gezonde Bodem is van Levensbelang

Een gezonde bodem is belangrijker dan je denkt

De bodem onder onze belangrijkste voedselbron sterft een langzame dood. Al het leven op aarde is afhankelijk van planten maar door massaproductie, toename in het gebruik van bestrijdingsmiddelen en manipulatie van grote bedrijven raakt de vruchtbare bodem onder onze voeten steeds meer uitgeput..

zonder gezonde bodem sterven planten

 

 

 

 

 

 

Zonder een gezonde bodem verdwijnt al het leven op aarde.

De landbouw bedrijven worden steeds groter en de productie moet steeds meer worden opgevoerd om voldoende winst te behalen. Hectare’s bedekt met één soort plant en ook nog eens planten die genetisch zijn gemanipuleerd veroorzaken groene woestijnen die goed zouden zijn om de mensen te voeden, dit is helaas maar voor een beperkte tijd vol te houden.

Er zijn al gewassen die ondanks alle bio-tech trucjes toch nog ziek worden en sterven..

Planten leven van nature samen met allerlei organisme zoals schimmels, bacteriën en andere beestjes die samen heb bodemleven vormen. Het bodemleven kan niet zonder planten en planten kunnen niet zonder het bodemleven. Door massaproductie, genetische manipulatie en gif wordt ons eigen leefmilieu vergiftigd en uitgeput tot er helemaal niets meer kan groeien…

Wat kunnen we doen om een gezonde bodem te behouden.

Gebruik in je tuin of moestuin geen kunstmest, dat werkt in de bodem als een zout wat het bodemleven dood, maar werk met compost en bladaarde om zo het bodemleven te voeden wat weer doorgegeven wordt aan de planten.

Bestrijdingsmiddelen vergiftigen niet alleen de plaag maar vergiftigen ook nuttige insecten zoals de bij maar ook ons eigen drinkwater waar al zoveel gif in terecht is gekomen dat het niet meer uit ons drinkwater is te filteren.

Het opzetten van een buurttuin, moestuin of voedselbos is een goede manier om te laten zien dat het ook anders kan en moet voor onze gezondheid en voor de generaties na ons…

Zou je meer willen leren over een gezonde en natuurlijke bodem dan kan ik de cursus Bodemleven en Composteren van harte aanbevelen

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

2 gedachten over “Gezonde Bodem is van Levensbelang”

 1. Ik zou ook graag meer willen leren over bodemleven. Een gezond leefklimaat is immers een must wanneer je voedsel wil verbouwen. Hopelijk kan ik hier in het voorjaar ook mee beginnen.

  1. Beste Marie,

   Het bodemleven is de belangrijkste schakel in het ecosysteem, om te leren hoe je dat slim aanpakt kan ik je zeker helpen.
   Door de steeds veranderende regels zijn groepslessen momenteel niet mogelijk, wel kan ik de “workshop op maat” aanbieden dan kom ik naar de gewenste locatie of tuin.
   Wil je nog vrienden of familie uitnodigen dan kan dat tot 4 personen voor dezelfde prijs.
   De workshop is in hoofdzaak opgebouwd met praktische tips en aanwijzingen zodat je het snel in de praktijk kunt toepassen.

   Meer info kan je bekijken via :workshop-op-maat

   Met groene groet, Tuinspecialist Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven