mol ploegt gazon om tuincursus online

Een mol ploegt mijn nieuwe gazon om,wat nu?

Tuinvraag over een mol in het gazon

Tuinvraag Dhr v. Baak.: Een mol ploegt mijn nieuwe gazon om, wat nu?

Mijn gazon is net een paar weken terug vernieuwd en nu heb ik een aantal molshopen in het gras.  Wat kan ik hier het beste aan doen?

Antwoord door tuinexpert Geral Overbeek:

Allereerst een mol is een nuttig dier, hij houdt de grond los en luchtig en vangt wormen en andere bodemdiertjes zodat hier geen overvloed van ontstaat. Natuurlijk is het heel vervelend dat

er van die grondhopen in het gazon opdoemen, dus gaan we de mol toch maar bestrijden.

Een mogelijkheid is om de mol met een mollenklem te doden. Dit is een lastig klusje want een mol laat zich niet zo maar vangen. Langs de rand van een gazon of borderrand heeft u de beste kans.

Echter als de mol gevangen is, is de kans groot dat een andere mol het vrijgekomen gebied weer inneemt van de gevangen mol. Ook het levend vangen en in een weiland verderop de mol weer

vrij laten is wel heel humaan maar de mol zal net zo snel weer terug komen. In een gebied van een andere mol zal de “vreemde” mol verjaagd worden en komt uiteindelijk weer terug in zijn oude gebied.

Een goed werkende methode is door middel van een biologisch rookpatroon. Hierdoor ontstaat er een vettige laag op de wand van de molengang waardoor de mol zijn eetlust verliest. Van ellende zal de mol zijn heil ergens anders zoeken (misschien wel bij uw buren). Ook vreemde mollen zullen niet zo snel in uw tuin gaan graven. De mol gaat dus liever een tuintje verder en verder kan het geen kwaad voor de natuur.

Meer informatie via De Professionele Tuincoach of via het reactieformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven