wildplukwandeling duurzame week utrecht

Duurzame Week Utrecht Wildplukwandeling

Wildplukwandeling in het park

Tijdens de duurzame week Utrecht kan je mee op wildplukwandeling in het Maximapark. Tuinontwerper Geral Overbeek vertelt verhalen over planten, hoe je de eetbare soorten kunt herkennen en vooral wat je er dan mee kunt doen. Als je weet wat eetbaar is groeien overal gezonde planten die ons de noodzakelijke bouwstenen geven.

Wat is een wildplukwandeling

Tijdens de wildplukwandeling lopen we door het Maximapark  waar van alles te vinden is. Geral vertelt waar je op moet letten en hoe je de eetbare soorten kunt herkennen en proeven. Het leuke is dat iedere plant ook zijn eigen verhaal heeft van de romeinen die hun eigen eetbare planten mee namen tot de vlinders die een specifieke voorkeur hebben voor bepaalde planten komen aan bod.

Tuinontwerper Geral Overbeek is een aantal jaren geleden zich gaan verdiepen in welke wilde planten allemaal eetbaar zijn. De planten herkennen was voor hem niet het probleem omdat je als tuinspecialist veel met planten bezig bent maar welke soorten kan je eten en ook hoe gezond al deze verse kruiden zijn dat is een heel ander verhaal.

Het zijn niet alleen (on)kruiden die we tegen komen maar ook bomen, struiken en soms alledaagse tuinplanten zijn eetbaar. Er is een gevaar….

Na de wildplukwandeling heb je geen onkruid meer in je tuin maar een paradijs met lekkere en supergezonde hapjes. Gezonder superfood als vers geplukt is er niet en het meeste kom je tegen in je eigen tuin of omgeving.

 

Wanneer kun je meedoen tijdens de Duurzame week Utrecht

 • In de duurzame week zijn er 3 momenten om aan te sluiten voor een ontdekkingstocht, er valt meer te ontdekken dan je denkt.Ook al is het Maximapark nog vrij jong er is heel wat te beleven.
 • Het verzamelpunt is de grote houten uil aan het begin van de Uilenboslaan en de hoek van de Utrechtseweg.Hier tegenover is een parkeerplaats als je met de auto komt en station Utrecht Terwijde is op loopafstand.
 • Neem stevige waterbestendige schoenen mee en een regenjas als er een buitje mocht vallen.
 • Fototoestel en een notitieblokje kan handig zijn.
 • Na de wildplukwandeling ontvang je digitaal een verslag met tips van de behandelde planten.
 • Is de duurzame week voorbij, kijk dan hieronder voor andere data waarop je mee kan Wildplukken.

   Wildplukken met Geral Overbeek

 

Aanmelden:

Voor kinderen is het ook heel leuk om te ontdekken wat de natuur te bieden heeft daarom kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders gratis mee.

Reserveer snel een plek omdat er veel belangstelling is voor het wildplukken en we maken de groepen niet al te groot.

Geef bij “Opmerkingen” aan met hoeveel personen je komt.

JA, ik ga mee Wildplukken  reserveer voor een volgende wildplukwandeling

Neem ook je buren, familie of tuinvrienden mee voor een onvergetelijke ervaring.

Deze Wildplukwandeling werd georganiseerd in samenwerking met Tuincursus-Online.nl en Buitenplaats De Blauwe Meije

 

                           

4 gedachten over “Duurzame Week Utrecht Wildplukwandeling”

 1. Als iedereen in parken gaat wildplukken, blijven er niet veel planten meer over. Dat zal toch niet de bedoeling zijn?

  1. Beste Julius,

   Het park is bedoeld als voorbeeld en waar je ook gaat plukken doe je dat met respect, door het te laten zien maak ik de mensen daar ook bewust van.
   Veel planten (wat vaak als onkruid wordt gezien) kan je ook op andere plaatsen of in je eigen (moes)tuin plukken. Wij zijn ook een voorstander van meer voedselbossen en pluktuinen om gezonde planten te kunnen oogsten.
   Het vernielen van de natuur is zeker niet de bedoeling.
   Alleen op 6 oktober kan je gratis mee dan vertel ik met veel plezier waar je op moet letten tijdens het wildplukken.

  2. Beste Julius,

   Het wildplukken doen we niet om de natuur leeg te roven maar het is een manier van leven waarbij je met respect gebruikt wat de natuur ons biedt. We stimuleren ook het realiseren van voedselbossen en biologische moestuinen om de gewenste planten op een natuurlijke manier te kweken maar ook weer in harmonie met de natuur.

   Met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven