bloemenhond tuin van de toekomst

De Tuin van de Toekomst

Jouw toekomst onder handbereik

De tuin van de toekomst zit niet vol technische snufjes zoals je misschien verwacht maar gaat juist meer terug naar de natuur. Al genieten we graag van het buitenzijn we hebben toch vaak een druk leven en allerlei zaken die onze tijd in beslag nemen. Gemak dient de mens is een mooie uitspraak die meestal wel op gaat. De vraag die veel tuinbezitters mij als tuinontwerper stellen is: “kan de tuin niet worden ingericht zodat ik geen onderhoud meer hoeft te doen”. Helaas heeft iedere tuin ook zijn zorg nodig wat niet wil zeggen dat je het niet slim kunt aanpakken.

Dat betekent zeker niet dat de tuin dan maar vol gelegd wordt met stenen en een paar zielige plantenbakken. Met de juiste materialen, indeling en uitgekiende beplanting kan de tuin echt wel onderhoudsarm zijn..

tuin van de toekomst tuincursus online

De tuin van de toekomst zonder hi-tech

Als hi-tech snufjes het niet worden welke kant gaan we dan op met de tuin. Meer en meer ontdekken wij dat we terug moeten naar de natuur, de basis van de tuin moet groen zijn. Planten zijn goed voor onze gezondheid, planten zuiveren de lucht, zorgen voor verkoeling en kunnen zelfs onze stress wegnemen. Een duurzame tuin is niet alleen goed voor de tuingebruiker maar ook voor de hele omgeving.

Groene tuinen houden het regenwater vast zodat de straten niet meer overstromen. Groene daken maken de leefomgeving groener en kleurrijker waar insecten en vogels je dankbaar voor zijn. Groene wanden zijn een prima oplossing op plaatsen waar er weinig ruimte is voor ander groen zoals bomen, daarbij komt nog dat een groene leefomgeving direct én indirect een waardeverhoging is voor de gehele leefomgeving.

hommel op kogeldistel natuur in de tuin

De tuin van de toekomst samen met de natuur

Een goed ingerichte tuin biedt een prettig leefgebied voor planten en dieren waardoor de tuin een extra dimensie krijgt. Laat de natuur toe in je tuin en er komt vanzelf een leger hulpjes in actie die je graag mee helpen om de tuin in balans te houden. Dat begint al met een gezonde bodem waarin het krioelt van het leven. Van regenworm tot bacterie die allemaal een belangrijke schakel vormen om jouw planten gezond en vitaal te houden.

Als je samenwerkt met de natuur krijg je daar zoveel voor terug en is het een belevenis om zelfs te eten uit je eigen tuin, bomvol gezonde bouwstoffen en energie, veel gezonder kan je het niet krijgen. De gifspuit en kunstmest horen daar niet meer in thuis maar als je eenmaal de goede weg in geslagen bent zal je die echt niet meer missen.

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

1 gedachte over “De Tuin van de Toekomst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven