coniferenhaag knippen tuincursus online

Coniferenhaag knippen

Coniferenhaag knippen bij voorkeur in het najaar

De coniferenhaag knippen in het najaar is goed mogelijk maar doe het niet al te laat om vorstschade te voorkomen. Knip de haag juist nu in vorm zodat de haag er lang mooi bij staat tot in het voorjaar als de groei weer begint. MJM vraagt: Kan ik een coniferenhaag nu nog snoeien? Hoor graag van je.

Waar moet je op letten bij het knippen van een coniferenhaag in het najaar

Juist in het najaar kan een bestaande coniferenhaag en andere groenblijvende hagen geknipt worden. In tegenstelling met het voorjaar zal de haag niet zo snel uitgroeien in het najaar omdat het steeds kouder wordt en de plant in winterrust gaat. Knip niet al te laat in het najaar omdat felle nachtvorsten schade kunnen geven aan de haag als deze net geknipt is.

Coniferen mogen nooit te kort worden geknipt (met uitzondering van de Taxus) omdat de meeste coniferen slecht of geheel niet meer uit lopen vanuit het kale hout. Zorg dus dat er altijd nog voldoende groen op blijft staan. Wordt de haag te hoog dan kan er het beste in het voorjaar een stuk worden afgehaald van de toppen. De dikke takken moeten meestal met een snoeizaag worden afgezaagd. Omdat er een flink stuk af gaat zal de bovenkant even kaal zijn maar omdat er bovenop veel licht komt zullen daar wel weer nieuwe groeischeuten in komen. Het kan soms wel een paar seizoenen duren voordat de bovenkant weer goed gevuld is met groen.

Is de haag nog jong en wil je veel groei dan is knippen in het voorjaar en voor de langste dag beter zodat de haag sneller op hoogte is en mooi vol groeit. Hoe vaker je knipt hoe voller de haag.

 

Succes en met groene groet, Geral Overbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven