Licht jouw tuin er al sprankelend bij....

Borderrecepten voor de Kerst

Geef je tuin extra wintersfeer

Borderrecepten voor de kerst is weer een nieuw idee bedacht om je gratis tips te geven over planten in je tuin.

Hou deze blogpagina in de gaten want we plaatsen regelmatig nieuws en praktische tips en ideeën, deze keer met het thema Kerst.

“Zonder planten geen sfeer”

Veel plezier met de Border recepten en succes met het in Kerstsfeer brengen van je tuin of balkon.

Klik op onderstaande link om jouw gratis Border recepten te bekijken of downloaden. Border recepten voor de Kerstsfeer (pdf bestand)

Planten zijn in elk seizoen de sfeermakers, in het vroege voorjaar vervullen voorjaarsbollen de hoofdrol, in de winter het groene geraamte en de bijzondere winterbloeiers.

Naast de vele soorten vaste planten kan je ook veel kleureffecten bereiken met eenjarige planten waarvan sommige soorten tot de eerste nachtvorsten doorbloeien. In zachte winters komt het wel eens voor dat geraniums (pelargonium) de hele winter doorbloeien.

Planten zijn ook gebonden aan een bepaald land of streek. Zo komt het dat we palmen direct met de Middelandse zee gebieden associëren en cactussen met de woestijngebieden. Een enkele plant kan dus al de gewenste sfeer bepalen en de sfeer van planten is altijd aangenaam.

Tip: Zet ook de beplanting in je tuinontwerp of gebruik een transparant vel papier om over je tuinontwerp heen te leggen. Zo kan je altijd weer terugkijken op je beplantingsplan welke plant je op een bepaalde plek geplant had of waar je een nieuwe plant bij kan zetten.

Ook bolgewassen kunnen het beste in het beplantingsplan worden opgenomen omdat dit soort planten een groot deel van het jaar afgestorven is.

Wil je niet alleen de beplanting aanpassen maar je hele tuin opnieuw ontwerpen? Laat mij je dan helpen met het stappenplan van Mijn Tuingeheim.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe tuintips? Schrijf je dan in op 101 beste tuintips.

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

10 gedachten over “Borderrecepten voor de Kerst”

  1. Beste Allison, dat de meeste tuinbezitters privacy willen dat klopt.
   Helaas wordt er nog te vaak gekozen voor de standaard schuttingdelen waardoor de tuin erg kil wordt. Beter is het om te kiezen voor een afscherming met beplanting of hagen, hierdoor voelt de tuin al meteen veel prettiger aan (dat zit in onze genen) en de wind wordt ook nog eens gefilterd door beplanting. Bij een dichte schutting of muur slaat de wind er juist overheen waardoor het niet prettig is om daarachter te zitten.

   Wat ook een mooie oplossing is zijn de “Kant- en klaar hagen” die weinig ruimte innemen, direct groen zijn tot 180 of 200 cm hoog en supersimpel te plaatsen zijn. Zo zijn er nog wel meer oplossingen te bedenken in plaats van de standaard schermen waar soms hele nieuwbouwwijken vol mee staan.
   Zit je zelf soms met het probleem hoe creeër ik privacy plaats gerust je probleem of vraag op deze website en ik help je graag om een orginele oplossing te vinden.

   Met groene groet, Geral Overbeek

  1. Beste Mason,
   Ook in de tuin zijn kleuren van groot belang en van invloed op de sfeer die de tuin uitstraalt. Waarom zou alles neutraal grijs of antraciet moeten zijn…of kies je voor zonnig geel of vurig rood.
   In de praktijk wordt er toch vaak gebruik gemaakt van neutrale tinten, terwijl als je kleuren goed gebruikt maakt het je tuin zo veel levendiger en spannender.
   Durf jij kleur te bekennen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer tuininspiratie

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven