Online workshop Bloembollen geven je tuin kleur

Bloembollen, dan denken de meeste mensen direct aan tulpen of narcissen. In bloembollen zijn er zoveel meer mogelijkheden en niet alleen voor kleur in het voorjaar maar er zijn in ieder seizoen bollen die extra kleur aan je tuin geven.

bloembollen

Gratis online workshop over bloembollen:

Deze workshop heb ik verzorgd voor de Botanische tuin van Utrecht om tuinliefhebbers te helpen met praktische tips over bloembollen. Bolgewassen vormen een prima aanvulling op sierheesters en vaste planten in de tuin en kunnen elkaar prima opvolgen.

 

Bloembollen poten, waar moet je op letten

Als je nu weet welke soorten bloembollen in jouw tuin passen dan kan je in de volgende video zien hoe je bollen kunt poten in combinatie met vaste planten.

 

Wanneer kan je bloembollen poten

  • De meeste bollen worden in het najaar gepoot om in het voorjaar de tuin in vuur en vlam te zetten.
  • Zorg dat de bloembollen voor de vorst in de grond staan in ieder geval voor de kerst dan komen ze normaal in het voorjaar op.
  • Gaat het onverwachts vriezen zet dan de bollen in bloempotten, ook in meerdere lagen is mogelijk voor een extra lange bloei.
  • Als de bloembollen zijn uitgebloeid kan je ze daarna alsnog in de tuin zetten.
  • Kies voor de verwilderingsbollen, die kunnen na 1 keer poten gewoon in de grond blijven en komen ieder jaar weer trouw op om je tuin te kleuren.
  • Zomerbloeiende bollen worden in het voorjaar gepoot, denk daarbij aan dahlia, gladiool en abedijnse gladiool.

 

Heb je nog vragen of wil je een andere reactie plaatsen? plaats je bericht onderaan deze pagina. Weet je andere tuinliefhebbers die deze informatie op prijs stellen stuur het dan gerust door.

 

Met groene groet, Geral Overbeek.