Aanbevelingen & Referenties

Aanbevelingen en Referenties

Workshop tuinontwerpen op maat (6 – 2016 )

Wij hadden een workshop bij ons thuis over Tuinontwerp en Herinrichting.

De dienstverlening hebben we ervaren als heel prettig, er werd echt tijd voor ons genomen. Wij wilden onze tuin volledig veranderen en vroegen welke planten we konden hergebruiken. We namen de tuin door en kregen van elke plant de naam en eigenschappen. We leerden zelfs dat we planten in onze tuin hebben die we kunnen eten. Daarnaast wilden we advies voor nieuwe planten, waarbij gelet zou worden op de verschillende zonkanten. We hebben nu veel nieuwe planten erbij waarmee we een heel mooie natuurlijke balans kunnen creëren. Wij zijn heel tevreden. Wat zou je verbeteren? Een heel handige software waarmee we dan samen heel snel alle planten erin kunnen zetten om te zien wat het resultaat gaat zijn en hoeveel we nodig hebben van alles.

Geral komt vriendelijk en rustig over in de communicatie

Onze vrienden en buren die bij ons op bezoek komen vinden onze tuin heel mooi geworden. Organisch.

Geral Overbeek zou ik aanbevelen bij vrienden of kennissen omdat hij maatservice levert zoals een workshop bij ons thuis, heeft veel plantenkennis, is vriendelijk en meedenkend.

Als laatste wil ik nog kwijt dat het mij heel handige lijkt als er software gebruikt wordt waarmee we dan samen heel snel alle planten erin kunnen zetten om te zien wat het resultaat gaat zijn en hoeveel we nodig hebben van alles.

Evelien Erichsen, Haarlem

Cursus praktisch snoeien ( 3 – 2012 )

Wat is het project of product wat je hebt aangeschaft?

We hebben 2 keer een tuin laten ontwerpen door Geral Overbeek, beide keren was het zeer naar tevredenheid. Het ontwerp van de eerste tuin was voor een tuin in een woonwijk, die we graag zoveel mogelijk onderhoudsvrij wilden. Dat was goed gelukt, met grind, terrassen, grassen en prachtig bloeiende borders. De tweede tuin is een tuin in een boerenomgeving, die we graag daaraan aangepast wilden. Het karakter van de tuin is landelijk, met heggetjes, wildere beplanting en mooie bomen. De meidoornhaag trekt veel vogels aan. Deze bewoners zijn het hele jaar een feest, maar vooral in het voorjaar als de vogelhuisjes gevuld worden met nestjes en jonge vogels.

Hoe heb je de dienstverlening ervaren?

De dienstverlening is plezierig, op tijd, afspraken worden nagekomen.

Hoe komt Geral over in de communicatie?

Geral luistert goed naar je wensen en weet daar een passend plan bij te maken. Hij is bescheiden, maar heeft verstand van zaken. Zijn adviezen zijn altijd goed!

Wat zeggen vrienden of mensen uit je omgeving van je aanwinst?

Iedereen die bij ons op bezoek komt vindt dat we op een prachtige plek zitten, die natuurlijk vooral bestaat uit de mooie tuin!

Waarom zou je ons aanbevelen bij vrienden of kennissen?

Je tuinontwerpen zijn echt goed, je adviezen deskundig en het resultaat is prachtig!

Overige opmerkingen die je nog kwijt wilt?

Als je zelf het onderhoud van de tuin wilt doen, is een cursus snoeien bij Geral aan te bevelen, leuk en leerzaam. En zelf je mooie tuin onderhouden is natuurlijk het leukst!

Mvr. van der Weijden, Woerden

Ontwerp en onderhoud siertuin (7 -4 -2013 )

Open Huizen Dag: Verkoop Huis

Beste Geral,

De tuin heeft een goede indruk gemaakt op 9(!) kijkers, dus daar aan zal het niet liggen. We hebben tot onze verrassing veel kijkers gehad en ook makelaar Jeroen Uijterwaal vond het een record.

Eén mevrouw vroeg hoe het kwam dat de viburnum er zo mooi bijstond en niet bevroren was deze winter. Ik heb toen gezegd dat we een goede hovenier hadden die een paar weken eerder onderhoud had gepleegd en de bevroren buxussen had vervangen.

Maar iedereen was vol lof over de tuin.

Groetjes

Loek van Rantwijk

Tuinontwerp en realisatie siertuin ( 9 – 2003 )

Ontwerp en herinrichting verwilderde achtertuin te Amstelveen

Geral Overbeek heeft als ontwerper van onze tuin in 2003 een uitstekende prestatie neergelegd. De tuin is smal en diep en zag er uit als een oerwoud, waar in je letterlijk door de bomen het bos niet meer kon zien.. Tijdens de ontwerpfase heeft hij onze wensen omgezet in een ontwerp voor een mediterrane tuin met een Oosters trekje. Tijdens de realisering van deze tuin heeft Geral opgetreden als supervisor en de uitvoerende werkzaamheden begeleid. Nu, in het voorjaar 2004, genieten wij van zijn uitgekiende ontwerp. Er gaat een ongelooflijke ruimtewerking en rust van uit. Wij zijn dan ook zeer tevreden.

Geral bedankt.

Eric & Erika Hellingman – Amstelveen

Workshop wildplukken en koken (9-2017)

Wildplukken heb ik altijd al interessant gevonden. Als biologie student kocht ik er een boek over en was voornemens om vanaf dat moment gezond (en kosteloos) uit bos en berm te eten. Dat boek is onaangeroerd gebleven. Tot ik me laatst wilde voorbereiden op deze wildpluk workshop.

Ondertussen weet ik dat je niet gaat wildplukken door een saai boek te lezen, maar door het te dóen! En dan vooral onder begeleiding van Geral die echt alles van planten lijkt te weten. Wat je wel ter plaatse in je mond kan stoppen en wat niet.

Om dan bij Bianca in de praktijk met elkaar een aantal sublieme gerechtjes te bereiden. Als kroon op de workshop gezellig met zijn allen aan tafel. Gegarandeerd een top dag!

Marita

Cursus Beplantingsplan samenstellen ( 5 – 2012 )

Wat is het project of product wat je hebt aangeschaft?

Ontwerp / Beplantingsplan border voortuin.

Hoe heb je de dienstverlening ervaren?

Als zeer plezierig. Ook al omdat ik merk dat jij er ook plezier in hebt. Je denkt mee, geeft goeie tips en blijft zelfs aardig als ik enorm aan het zeuren ben!

Wat zeggen vrienden of mensen uit je omgeving van je aanwinst?

Veel leuke reacties. (Vreemde) mensen blijven soms staan om naar de tuin te kijken. De overburen hebben ook plezier van onze tuin, zo lieten ze weten. Als ze in de keuken staan hebben ze een mooi uitzicht.

Waarom zou je ons aanbevelen bij vrienden of kennissen?

Omdat ik ze ook een mooie/fijne/vrolijke/blij makende tuin gun.

Overige opmerkingen die je nog kwijt wilt?

We hadden je jaren eerder in de arm moeten nemen!

Ingrid van der Sande en Hein Horninge, Woerden

Actie: Win je eigen Tuincoach ( 4 – 2014 )

Mijn Tuincoach na het winnen van de prijsvraag

Na het winnen van de prijsvraag is Geral op 1 maart jl. bij mij geweest. De sneeuw was net weg, dus we konden een mooie ronde door de tuin lopen. Het was een zeer nuttige ochtend. Het rondje door de tuin heeft me informatie opgeleverd over bepaalde struiken die ik heb staan (planten waren toen nog niet opgekomen). Hier heb ik veel aan gehad tijdens het onderhoud van de tuin dit voorjaar en zomer.

Vervolgens hebben we gekeken hoe we de tuin konden veranderen. Ik wil het graag zelf doen, om de kosten wat te drukken, dus zijn we aan het schetsen gegaan. Omdat ik niet creatief ben en niet door een bestaande tuin heen kan kijken hoe deze te veranderen, was ik heel blij met de ideeën. Even iemand die me op weg helpt om door de bomen het bos weer te zien.

Hierop volgde de beplanting. Welke planten waar. Droge grond, zon, bloeitijd, etc.

Door persoonlijke omstandigheden is het me helaas nog niet gelukt om alle adviezen in de praktijk toe te passen. Maar het wordt een leuk project voor volgend jaar!

Geral, nog bedankt voor je tips en adviezen!

Monique van der Heijden

Cursus praktisch snoeien en workshop fruitbomen ( 4 – 2015 )

Cursus voorjaarsonderhoud en snoeien en workshop fruitbomen snoeien

Feedback naar aanleiding van de tuincursus snoeien op dinsdag 17 maart en zaterdag 21 maart 2015

De cursusleider Geral Overbeek heeft de cursus zeer goed voorbereid. Omdat de groep erg klein is werd de cursus bij hem thuis gegeven. Geral gaf aan dat hij graag zijn kennis wilde doorgeven aan anderen en daarom met deze cursussen was begonnen. Ook vertelde hij wat zijn vooropleiding was en wat hij allemaal had gedaan qua werk in de tuin. Na een rondje voorstellen begon de cursus met een PowerPoint presentatie op de computer. Deze was zeer goed verzorgd. Als er vragen bij ons op kwamen konden deze ook gelijk gesteld worden en kreeg iedereen er een goed antwoord op.

Zijn kennis van namen van planten, stuiken en bomen is zeer groot. Zelfs de Latijnse namen weet hij op te noemen.
Ook bemesting en voeding kwamen aan bod tijdens deze presentatie. Een natuurlijke bemesting met een natuurlijke kringloop is het beste.

Toen ik vertelde dat ik houtsnippers gebruikte als bodembedekker rond school, was hij daar zeer positief over. De laag mag niet te dik zijn. Daar ik dit wel op sommige plekken had gedaan rond school, ben ik gelijk aan de slag gegaan deze week. Veel houtsnippers verplaatst op plekken waar nog niets lag. Ook de tips wanneer je het beste kunt snoeien waren zeer waardevol.

Na de presentatie, waar veel verschillende planten, stuiken en boomsoorten voorbij waren gekomen, pakte Geral de meegebrachte takken op en lied ons zien waar je het beste kunt snoeien. Ook benoemde hij alle tak soorten. Terplekke werd er geknipt en gesnoeid in de huiskamer.

Er was duidelijk spraken van: Praatje, Plaatje, Daadje waardoor het echt bij je blijft.

Op zaterdag 21 maart bezochten wij in Woerden een zeer grote tuin in de praktijk. Hier hebben we veel verschillende struiken, bomen en planten gesnoeid rondom dit huis. Zoals: Hyacinten, Hibiscus, vlinderstruik( Buddleja davidii), bessen struiken, lavendel en rozenstruiken, maar ook een soort knotwilg werd vakkundig gesnoeid. Bij al het snoei werk werd duidelijk uitgelegd waar je op moest letten.

Verwijder eerst dood en beschadigd hout. Licht snoeien of uitdunnen. Kijk ook eens van afstand en loop om de struik of boom heen. Tot slot hebben we een zeer waardevol boekwerkje ontvangen met de naam: Tuincursus snoeien en tuinonderhoud. Snoeien doet groeien ( en bloeien).

Van deze cursus ben ik ook helemaal opgebloeid. Geral bedankt voor deze fijne twee dagen.

Jaap Siemann, deelnemer van de cursus.

Volg ons op

Winkelwagen
Scroll naar boven